ارزیابی میزان شیوع ژن های مولد سم شیگا (stx۱,stx۲) در سویه های اشریشیا کلی جدا شده از موارد اسهال بره های دامپروری های اطراف سمنان با استفاده از تکنیک Multiplex-PCR

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 17

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVLR-4-1_083

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1403

Abstract:

مقدمه و هدف : سویه های اشریشیاکلی مولد شیگاتوکسین (shigatoxigenic E. coli) بدلیل توانایی تولید شیگاتوکسین بعنوان یکی از خطرات مهم برای بهداشت انسان تلقی شده و می توانند در انسان باعث بیماری هایی از قبیل سندروم همولیتیک-اورمیک (HUS)، پورپورای ترومبوسایتوپنیک ترومبوتیک (TTP) و همچنین بصورت کلی ایجاد اسهال و عوارض گوارشی شوند. با توجه به اینکه یکی از مهمترین صنایع دامپروری در استان سمنان صنعت پرورش گوسفند بوده و طبیعتا برخورد زیادی بین گوسفند و نیروی انسانی در این استان صورت می گیرد، درنتیجه تعیین حضور ژن های مولد شیگاتوکسین در موارد کلی باسیلوز گوسفند و میزان شیوع این ژن ها در سویه های فوق امری ضروری بنظر می رسد.  مواد و روش کار :در این مطالعه از تعداد ۱۰۰ بره مبتلا به سندروم اسهال که در محدوده سنی ۹۰ -۷ روزه قرار داشتند سواپ مقعدی اخذ شده و در محیط انتقالی به آزمایشگاه ارسال شدند. سپس ردیابی E. coli با استفاده از روش های کشت مرسوم انجام شده و سپس با استفاده از تکنیک Multiplex-PCR و با استفاده از پروتکل ارائه شده توسط Paton&Paton ۱۹۹۸ ردیابی ژن های stx۱ و stx۲ مولد شیگاتوکسین انجام پذیرفت.  نتایج و بحث : از ۱۰۰ نمونه مدفوعی مورد بررسی تعداد ۵۱ نمونه از لحاظ حضور اشریشیاکلی مثبت ارزیابی شدند. سپس ردیابی ژن های stx۱ و stx۲ با استفاده از دو جفت پرایمر اختصاصی و با تکنیک Multiplex-PCR صورت گرفته و از ۵۱ نمونه بررسی شده در مجموع ۱۵ نمونه (۴۱/۲۹%) اشریشیاکلی شیگاتوکسیژنیک ( ۸ مورد حامل ژن stx۱ و ۷ مورد حامل ژن stx۲ و ۳ نمونه حامل هر دو واریته stx۱ و stx۲ ) بودند. نشخوارکنندگان بعنوان مخزن و میزبان نگهدارنده اشریشیاکلی شیگاتوکسیژنیک مطرح هستند. در استان سمنان پرورش نشخوارکنندگان بویژه گوسفند از اهمیت و رونق بالایی برخوردار می باشد. با توجه به اینکه حدود ۳۰% سویه های E. coli جدا شده شده از اسهال بره ها متعلق به پاتوتیپ STEC می باشند می توان نتیجه گرفت که در استان سمنان آلودگی محصولات دامی مربوط به گوسفندان از قبیل گوشت و دیگر فرآورده های دامی به این باکتری، می تواند نقش بسیار مهمی را در انتقال عفونت به انسان دارا بوده و بایستی تمهیداتی خاص را در جهت پیشگیری از انتشار عفونت به موارد انسانی مدنظر قرار داد.