سنتز، شناسایی، تعیین ساختار بلوری و بررسی فعالیت ضد باکتریایی یک سری از کمپلکس های باز شیف جدید نیکل (II)، مس (II) و روی (II)
Publish place: Applied Chemistry Today، Vol: 14، Issue: 51
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 36
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHEM-14-51_001
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1403
Abstract:
در این پژوهش، در اثر واکنش تراکمی ۳،۵–دی کلرو سالیسیل آلدهید با ۲،۱-اتان دی آمین (en)، ۳،۱-پروپان دی آمین (pn) و ۴،۱-بوتان دی آمین (bn)، یک سری از لیگاندهای باز شیف سالوفنی از نوع N۲O۲ سنتز و با طیف سنجی FT-IR، ۱H NMR، ۱۳C NMR، mass و تجزیه عنصری شناسایی شدند. همچنین کمپلکس های نیکل (II)، مس (II) و روی (II) آنها نیز سنتز و پس از شناسایی با تجزیه عنصری و طیف سنجی FT-IR، ساختار کمپلکس Zn(cspn) با استفاده از پراش اشعه ایکس تعیین گردید. در کمپلکس مورد نظر، یون Zn به وسیله اکسیژن های فنولی، نیتروژن های ایمینی و اکسیژن های ۲ مولکول آب، کوئوردینه شده که دارای هندسه هشت وجهی تغییر شکل یافته است. علاوه بر این فعالیت ضد باکتریایی کلیه لیگاندها و کمپلکس های سنتز شده مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت ضد باکتریایی لیگاندها و کمپلکس های مربوطه بر روی باکتری های باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و اشیریشیا کلی بررسی و مطالعه گردید. نتایج نشان داد که لیگاندها و کمپلکس های مربوطه دارای فعالیت ضد باکتریایی چشمگیری هستند و همچنین فعالیت باکتری های گرم مثبت از گرم منفی بیشتر است.
Keywords:
Authors
hadi kargar
گروه شیمی، بخش علوم پایه، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
Amir Adabi Ardakani
گروه شیمی، بخش علوم پایه، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
Nourollah Feizi
گروه شیمی، بخش علوم پایه، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :