شناسایی مولکولی گونه های آفت Heliothine (Lep. Noctuidae) با مشخصات PCR-RFLP هسته ای و میتوکندریایی
Publish place: Journal of Entomological Society of Iran، Vol: 44، Issue: 4
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 41
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JESI-44-4_009
تاریخ نمایه سازی: 3 مهر 1403
Abstract:
آرایه بندی زیرخانواده Heliothinae پیچیده است، به ویژه شناسایی این گونه ها در مرحله لاروی با مانع مواجه میشود. روش جایگزین، استفاده از روش های مولکولی مانند تکنیک PCR-RFLP (یا پلی مورفیسم طول قطعه محدود) است که به کمک و تکمیل شناسایی برخی از گونه های Heliothinae کمک می کند. هدف از این مطالعه ایجاد مشخصات PCR-RFLP با استفاده از نشانگرهای مولکولی برای شناسایی چهار گونه Heliothinae بود. آغازگرهای اختصاصی برای تکثیر ژن های سیتوکروم اکسیداز زیر واحد یک (COI) و ژن EF-۱a برای شناسایی گونه های Helicoverpa armigera، H. zea، H. gelotopoeon و Chloridea virescens ساخته شدند. در هضم ژن COI با آنزیم BfaI، قطعات ۲۹۴ جفت باز و ۳۲۱ جفت باز برای H. armigera به دست آمد، در حالی که برای H. zea، H. gelotopoeon و C. virescens هیچ نقطه برشی وجود نداشت. آنزیم HpaI قطعات ۵۸ جفت باز و ۵۵۷ جفت باز برای H. gelotopoeon ایجاد نمود، در حالی که برای گونه های H. armigera، H. zea و C. virescens هیچ گونه برشی رخ نداد. برش ناحیه ژنی EF-۱a با آنزیم EcoRV برای C. virescens دو قطعه به طول ۱۴۲ و ۹۶۴ باز ایجاد کرد، در حالی که برای سایر گونه ها هیچ نقطه برشی نداشت. مارکر مولکولی مبتنی بر برش آنزیمی نواحی ژنی مذکور می توانند به حشره شناسان برای تمایز بین گونه های H. zea، H. armigera، H. gelotopoeon و C. virescens کمک کنند و همچنین می توانند به عنوان ابزاری برای نظارت بر محدوده پراکنش این آفات در مناطق کشاورزی استفاده شوند.
Keywords:
Authors
پائولو روبرتو مارتینز کیروش
مرکز دانشگاهی برزیل، برازیلیا، برزیل
الیاس فریرا سابیا جونیور
گروه علوم فیزیولوژیکی، موسسه علوم زیستی، دانشگاه برازیلیا، برازیلیا، برزیل
اریکا مارتینوس
اداره دولتی آموزش. معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی آموزشی، سوپلاو، برزیل
رز مونرات
اتحادیه تحقیقات کشاورزی برزیل (Embrapa)، بخش منابع ژنتیکی و بیوتکنولوژی – آزمایشگاه باکتری های بیمارگر حشرات، برازیلیا ، برزیل
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :