بررسی ارتباط عملکرد خانواده هادر راستای استفاده از فضای مجازی (ماهواره و اینترنت ) برهوش هیجانی و اضطراب یاد دهی و یاد گیری دانش اموزان اموز ش ابتدایی شهر سیرجان(سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳)
Publish place: The 6th National Conference of Professional Researches in Psychology and Counseling from the teacher's perspective
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 24
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CFTP10_1685
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1403
Abstract:
این مقاله به بررسی عملکرد خانواده ها در راستای استفاده از فضای مجازی ماهواره واینترنت برهوش هیجانی و اضطراب یاددهی ویادگیریدانش آموزاناموز ش ابتدایی شهر سیرجان می پردازد. یکی از موضوعاتی که در ارتباط بایادگیری دارای اهمیت است تاثیر مثبت فضای مجازیماهواره واینترنت می باشد . روش تحقیق از نوع آزمایشی بود. در این بررسی از طرح آزمایشی پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. گروه آزمایش آموزش حل مساله را با بهره گیری فناوریهای نوین فضای مجازی ماهواره اینترنت که خانواده ها این فضارا به صورت پر رنگ وارد زندگی کرده بودند. دریافت نمودند گروه کنترل بچه هایی بودند که خانواده ها از فناوریهای نوین فضای مجازی ماهواره اینترنت کاملا فاصله گرفته بودند.به مرحله اجرا در امد. جامعه آماری این پژوهش عبارت بود از کلیه دانش آموزان دختر وپسر مقطع اموز ش ابتدایی شهر سیرجان که جمعا ۱۰۶۳ نفر بودند در سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۲مشغول به تحصیل بودند. نحوه انتخاب آزمودنیها به صورت خوشه ای چند مرحله ای بود. به این صورت که ابتدا به بصورت تصادفی از بین مدارس دخترانه مقطع ابتدایی ، یک مدرسه به صورت تصادفی انتخاب گردید و کلاسهای سال سوم موجود در آن مدرسه (۴ کلاس با ظرفیت ۲۵ الی ۳۰ نفر) با استفاده از پرسشنامه های موجود مورد ارزیابی قرار گرفتند. آنگاه دانش آموزانی که دارای بالاترین حد اضطراب درسی و پایین ترین حد یاد گیری تحصلی بودند مشخص و ۳۰ نفر از آنها بصورت تصادفی انتخاب و بصورت گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند.این پژوهش نشان می دهد که هوش هیجانی با کاهش ا ضطراب یاد دهی و یاد رابطه ی همبستگی مثبت و معنی دار است .. روش پژوهش از نوع همبستگی است . ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه ی سنجش اضطراب یادگیری دانش آموزان و پرسشنامه هوش هیجانی »بار ان« بین دو گروه دختر و پسر است ، که درباره ی دانش آموزان اجرا شده است . برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده و نتیجه نشان داده است که لازم است بدانیم در موضوع مهم و جدیدی چون هوش هیجانی ، وتاثیراتی که این هوش بر یاد دهی و یاد گیری دانش اموزان و جلو گیری از اضطراب یادگیری چه جایگاهی دارد و رابطه این دو سازه روانی چگونه است .آموزش هوش هیجانی به دختران و پسران ابتدایی زندگی بهتر را برای آنان به ارمغان می آورد.ظهور تکنولوژی های نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی بوجود آمده است ، بسیاری از کارکردهای خانواده ها را دچار اختلال کرده است .
Keywords:
خانواده , فضای مجازی , هوش هیجانی , مولف های هو ش هیجانی , دانش آموزان ابتدایی , آسیب های نوپدید , اینترنت ,
Authors
طاهره اناری مومن ابادی
فوق دیپلم مربی کودک ، اموز ش و پر ور ش بردسیر