تاثیر بهبود بهسازی بر بهبود شاخص مطلوبیت شبکه با قید بهبود شاخص نکسوس بر اساس تحلیل پویایی سیستم مطالعه موردی: شبکه آبیاری قزوین
Publish place: KARAFAN، Vol: 20، Issue: 4
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 29
This Paper With 26 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_KARFN-20-4_017
تاریخ نمایه سازی: 10 مهر 1403
Abstract:
دخالت بسیاری از عوامل در یک مدل پیچیده همانند بهسازی شبکه های آبیاری و رابطه تعاملی پیچیده آنها بر عملکرد سیستم آب، غذا و انرژی (نکسوس) در بلندمدت، استفاده از رویکرد پویایی سیستم را ناگزیر می گرداند و استفاده از رویکرد مورد اشاره می بایست علاوه بر جامع نگری، شبیه سازی سیستم را به صورت واقع بینانه ای تبیین نماید. این مقاله با استفاده از راهبرد تفکر سیستمی، پویایی حاکم بر اقدامات سازه ای و غیرسازه ای در راستای بهسازی شبکه های آبیاری با هدف بهبود مطلوبیت شبکه و با تامین شاخص نکسوس را مدل می کند. برای این کار زیرسیستم های «بهبود بهره وری آب»، «تعریف شاخص مطلوبیت شبکه» و «توصیف نکسوس در شبکه ها»، با استفاده از ابزار پویایی سیستم ها بر اساس سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ تدوین و مفهوم سازی شد. مدل مفهومی توسعه یافته بر اساس مستندات موجود، مدل کمی توسعه یافت و در سال های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ مورد صحت سنجی قرار گرفت. به عنوان نتیجه تحقیق، به کارگیری راهکارهای سازه ای و غیرسازه ای نسبت به استفاده از هر کدام از راه کارها به صورت مجزا، بیشترین میزان اثربخشی را در شاخص نکسوس و شاخص مطلوبیت شبکه داشته است؛ به طوری که به ازای سناریوهای ۲۵، ۵۰ و ۷۵ درصدی در افزایش راهکارهای سازه ای و غیرسازه ای به صورت توامان، میزان شاخص نکسوس به ترتیب ۱۷.۳۷، ۲۳.۸۳ و ۲۶.۸۹ درصد بهبود نشان داده است.
Keywords:
Authors
مصطفی اصلانی
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی و مدیریت آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
محمدجواد منعم
استاد، گروه مهندسی و مدیریت آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
علی باقری
دانشیار، گروه مهندسی و مدیریت آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :