تحلیل زمین شناسی مهندسی و مدل سازی حفریات تراز میانی، معدن منگنز ونارچ (قم)
Publish place: Journal of Engineering Geology، Vol: 18، Issue: 1
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 37
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEG-18-1_007
تاریخ نمایه سازی: 14 مهر 1403
Abstract:
عملیات معدن کاری به روش زیرزمینی همیشه مشکلات پیچیده تری نسبت به روش روباز داشته است. یکی از مشکلاتی که در روش زیرزمینی اغلب اوقات تاثیرگذار بوده است، ناپایداری تونل ها و کارگاه های استخراج حین انجام حفاری یا پیشروی می باشد، که ناشی از عدم شناخت پارامترهای زمین شناسی مهندسی و ژئومکانیکی توده سنگ های اطراف حفریه می باشد. در فضا های زیرزمینی تراز ۲۴۰ غربی، معدن منگنز ونارچ (استان قم)، خصوصیات زمین شناسی مهندسی در کارگاه های استخراج و تونل های امتدادی ( اصلی) تاثیر بسزایی بر روی پایداری حفریات این قسمت گذاشته است. به همین دلیل شناخت پارامتر های ژئومکانیکی و تکتونیکی در تحلیل زمین شناسی مهندسی برای استخراج و ترابری ایمن و اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از مطالعه در این محدوده شناخت عوامل تاثیرگذار(مانند گسل ها، آب های زیرزمینی، دسته درزه ها و ....) و ارائه راه کارهای مناسب برای بالا بردن مدت زمان پایداری در تونل های اصلی و کارگاه های استخراج می باشد. انجام چنین تحقیقی ابتدا شامل، مطالعه نقشه های زمین شناسی، عکس های هوایی و سپس بازدید میدانی از داخل حفریات و بردشت عوارض زمین شناسی و نمونه های استاندارد سنگی، برای آزمون های مقاومتی می باشد. در این تحقیق محاسبه و تحلیل عرض بهینه برای کارگاه استخراج، و تحلیل پایداری برای عرض ۳ متر در تونل های امتدادی، به دو روش تجربی (که شامل سیستم طبقه بندی (RMR)، سیستم طبقه بندی بارتون (Q) محاسبه شد) و یک روش سیستم تحلیل عددی (با نرم افزار Plaxis ۳D ) انجام شد، و نهایتا نقاط ضعف و قوت هر یک از این سه روش در این کاربرد اختصاصی نسبت به مشاهدات زمینی مورد بحث قرار گرفت.
Keywords:
Venarch , Manganese , Rock mass classification , Rock Mass Rating (RMR) system , Finite element numerical model. , منگنز ونارچ , پایداری , رده بندی مهندسی توده سنگ , سیستم طبقه بندی ژئومکانیکی , تحلیل عددی المان محدود.
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :