ارائه مدل معادلات ساختاری روابط بین بصیرت افزایی و مدیریت بحران با میانجیگری پدافند غیرعامل: مطالعه موردی فرماندهی انتظامی استان اصفهان
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 30
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DPMK-14-2_010
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1403
Abstract:
زمینه و هدف بصیرت افزایی، ارتقای دانش انتظامی و بهره گیری از راهبرد پدافند عامل و غیرعامل در مدیریت بحران نقش چشم گیری داشته و بسیاری از حوادث و اتفاقات با این راهبرد در جامعه حل خواهند شد. هدف پژوهش حاضر، ارائه مدل معادلات ساختاری روابط بین بصیرت افزایی و مدیریت بحران با نقش میانجی پدافند غیرعامل است.
روش پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش اجرا توصیفی پیمایشی با رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه موردمطالعه، کارکنان فرماندهی انتظامی استان اصفهان ( شرکت کننده در دوره های بصیرت استانی) به تعداد۲۴۰ نفر بودند که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی ساده، ۱۴۸ نفر از کارکنان که همگی مدیران لایه دوم فرماندهی انتظامی استان اصفهان بودند انتخاب شدند. روش گردآوری اطلاعات، مطالعات کتابخانه ای و میدانی بود که در بخش میدانی از پرسش نامه های استاندارد مدیریت بحران جهانبخش و همکاران (۱۳۹۵)، پرسش نامه محقق ساخته بصیرت با ۱۴ گویه و پرسش نامه محقق ساخته پدافند غیرعامل با ۳۰ گویه استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از آزمون آماری همبستگی و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام استفاده شد. روایی پرسش نامه ها با استفاده از روایی سازه (همگرا و واگرا) و پایایی آن ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب برابر ۰/۹۵، ۰/۹۴ و ۰/۹۷ و پایایی مرکب به ترتیب برابر ۰/۹۶، ۰/۹۵ و۰/۹۷ به دست آمد. جهت تجزیه وتحلیل داده های به دست آمده از نرم افزارهای SPSS نسخه ۲۰ و Smart PLS نسخه ۲۳ استفاده شد.
یافته ها یافته های پژوهش نشان داد بصیرت افزایی و مولفه های آن به همراه پدافند غیرعامل بر مدیریت بحران تاثیر دارند و متغیر پدافند غیرعامل نیز نقش میانجی در رابطه بین بصیرت افزایی و مدیریت بحران دارد.
نتیجه گیری بصیرت افزایی یکی از عوامل مهم در ارتقای کیفیت مدیریت بحران به همراه توجه به ابعاد و مولفه های پدافند غیرعامل محسوب می شود. در پژوهش حاضر یکی از نکات مهم در نوآوری، توجه به لایه های پنهان مدیریت بحران در عملکرد ماموریت های پلیسی است، زیرا با دریافت مفهوم پدافند غیرعامل ارتباط بین این عنصر استراتژیک با مدیریت بحران مشخص می شود و می توان در راستای پیشگیری و برخورد با تهدیدات داخلی و خارجی آماده بود.
Keywords:
Authors
سید حسن خلیلی حسین آبادی
Department of Curriculum Planning, Naja Institute of Law Enforcement Sciences and Social Studies, Support and Services Department, Isfahan, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :