تدوین مدل علی از رابطه بین کیفیت خواب، اضطراب سلامتی، تنظیم شناختی هیجان و فرسودگی هیجانی با میانجی گری سبک های شناختی در پرستاران مبتلا به سندرم خستگی مزمن
Publish place: Journal of Nursing Education، Vol: 13، Issue: 2
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 44
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-13-2_008
تاریخ نمایه سازی: 16 مهر 1403
Abstract:
مقدمه: سندرم خستگی مزمن نوعی اختلال روانتنی بوده که با استراحت بهبود نمییابد و در آن فرد به قدری احساس ناتوانی میکند که قادر به انجام فعالیتهای روزمره خود نیست. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی سبکهای شناختی در ارتباط بین کیفیت خواب، اضطراب سلامتی، تنظیم شناختی هیجان و فرسودگی هیجانی در پرستاران مبتلا به سندرم خستگی مزمن بود.
روش کار: این پژوهش در بهار سال ۱۴۰۲ و در بیمارستانهای امام رضا، قائم، رضوی، فارابی، خاتم الانبیا و هفده شهریور شهر مشهد انجام شد. روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی و گذشتهنگر و روش آماری معادلات ساختاری و نمونهگیری غیر تصادفی و به صورت سرشماری بود و در نهایت از بین ۱۰۰۰ پرستار تعداد ۲۹۱ نفر انتخاب شدند. پرسشنامهها شامل کیفیت خواب پیتسبرگ (PSQI)، فرسودگی هیجانی مسلچ و جکسون (EEQ)، اضطراب سلامت سالکوسکیس و واریک (HAI)، تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی، کرایج و اسپانهون (CERQ)، سنجش چندبعدی خستگی اسمتس (MFI)، سندرم خستگی مزمن جیسون (CFSQ) و سبکهای شناختی کلب (CSQ) بود.
یافته ها: یافتههای پژوهش نشان داد که که مسیرهای غیر مستقیم مدل معنادار بود و کیفیت خواب، اضطراب سلامتی و تنظیم شناختی هیجان فقط در صورتی که سبکهای شناختی میانجی باشد فرسودگی هیجانی را پیش بینی میکنند. کیفیت خواب، اضطراب سلامتی، تنظیم شناختی هیجان و سبک های شناختی در مجموع ۵۷ درصد از واریانس فرسودگی هیجانی را تبیین کردند. تنظیم شناختی هیجان، کیفیت خواب و اضطراب سلامتی نیز ۵۶ درصد از سبک های شناختی را تبیین کردند.
نتیجه گیری: بر اساس یافتههای پژوهش، برای کاهش فرسودگی هیجانی احتمالا باید به سبکهای شناختی توجه شود. توجه به نوع سبک های شناختی احتمالا میتواند باعث کاهش علائم فرسودگی هیجانی و افزایش کیفیت خواب، کاهش اضطراب سلامتی و استفاده از راهبردهای تنظیم شناختی هیجان مثبت در پرستاران شود.
Keywords:
Authors
امید عنایتیان
Department of Counseling, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran .
حسین فکوری حاجی یار
Department of Educational Sciences, Azadshahr Branch, Islamic Azad University, Azadshahr, Iran .
حسین اکبری امرغان
Department of Counseling and Psychology, Qochan Branch, Islamic Azad University, Qochan, Iran .
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :