طراحی و اعتبارسنجی بسته ی آموزش مراقبت روانی و معنوی در بیماران دیابت نوع۲
Publish place: Religion and Health، Vol: 12، Issue: 1
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 35
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRH-12-1_002
تاریخ نمایه سازی: 16 مهر 1403
Abstract:
سابقه و هدف: سلامت روانی و معنوی از مفاهیم بنیادین در مراقبت و درمان بیماری های مزمن ازجمله دیابت است. پژوهش حاضر با هدف طراحی و اعتبارسنجی بسته ی آموزش مراقبت روانی و معنوی در بیماران دیابت نوع ۲ انجام شد.
مواد و روش ها: این پژوهش مطالعه ای آمیخته (کیفی و کمی) با روش تحلیل محتوا و روش توصیفی تحلیلی بود. جامعه ی آماری تمام بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ در شهر یزد در سال ۱۴۰۲ بود که تعداد ۲۵ نفر براساس سطح اشباع نظری به صورت هدفمند و دردسترس انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابتدا داده ها با جست وجوی متون و اسناد مرتبط و سپس با مصاحبه ی نیمه سازمانیافته با بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ جمع آوری شد و پس از انتخاب واحد تحلیل، کدگذاری و تحلیل محتوا، محتوای بسته ی آموزش مراقبت روانی و معنوی استخراج و تدوین شد. برای اعتبارسنجی یافتهها، دادهها را پنل خبرگان با دو شاخص کمی نسبت روایی (CVR) و شاخص روایی محتوا (CVI) بازنگری و تایید کردند.
یافته ها: یافته های کیفی نشان داد که محتوای بسته ی مراقبت روانی و معنوی شامل ۵۰ گزاره است. حداقل مقدار پذیرفتنی برای تایید اعتبار داده ها برای شاخص CVR برابر با ۶۰/۰ و برای شاخص CVI برابر با ۷۹/۰ بود. یافتههای کمی نشان داد که تعداد ۱۷ گزاره از بسته اعتبار محتوایی و صوری دارد و در قالب ۱۵ جلسه ی آموزشی به مدت ۴۵ دقیقه (گروهی یا فردی) ارائه می شود.
استنتاج: براساس یافته ها می توان نتیجه گرفت که این بسته روایی لازم برای کاربردهای آموزشی و درمانی و افزایش کیفیت زندگی بیماران دیابتی را دارد.
Keywords:
Authors
Mohammad Hassan Lotfi
Department of Biostatistics and Epidemiology, Faculty of Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
Mohammad Mehdi Ahmadi Faraz
Department of Islamic Education, Ashrafi Esfahani University, Isfahan, Iran
Nasim Namiranian
Diabetes Research Center, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
Roohollah Arab
Department of Counseling, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran
Masoumeh Dashtabadi
Department of Counseling, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran.
Hasan Zare Khormizi
Spritual Health Research Center, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :