شناسایی و ارائه راهبردها و رویکردهای دفاعی در برابر تهدیدات نوین شبکه های اجتماعی
Publish place: Scientific-research quarterly journal strategic management studies of national، Vol: 8، Issue: 30
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 41
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISSK-8-30_003
تاریخ نمایه سازی: 27 مهر 1403
Abstract:
پژوهش حاضر با رویکردی جامعه شناختی و با هدف شناسایی تهدیدات نوین رسانه ای و تدوین راهبرد ملی دفاعی در مواجهه هوشمندانه با شبکه های اجتماعی مجازی و با روش تحلیل محتوای کمی و نظریه داده بنیاد انجام شده است. این پژوهش ضمن نشان دادن لزوم تغییر رویکردها از مقابله ای به فرهنگی و اجتماعی، به بررسی ادوار سیاست گذاری فضای مجازی در کشور و راهبردهای سایر کشورها در مواجهه با شبکه های اجتماعی مجازی پرداخته و پس از معرفی پنج راهبرد به رویکردی رسیده است که به جای توجه صرف به فرستنده پیام، تمرکز آن بر مخاطب و گیرنده پیام است. بدینمنظور از طریق مصاحبه با ۳۶ نفر از اساتید حوزه رسانه و ارتباطات و اعضای شورای عالی مجازی کشور، راهبرد دفاعی در مواجهه با شبکه های اجتماعی تدوین شده است. نتایج گویای آن است که باید این راهبرد در چهار عرصه سیاست گذاری، سخت افزار و نرم افزار، فرهنگی و آگاه سازی و آموزش باشد تا بتواند با توانمندسازی مخاطب در برابر آسیب های مصرف این رسانه، توانایی مقابله آگاهانه و تحلیلی در مواجهه با مخاطرات شبکه های اجتماعی را در آن ها ایجاد کند. بنابراین باید گفت که عدم توجه یا کم توجهی به مخاطبان شبکه های اجتماعی می تواند امنیت ملی ما را در سطوح خرد، متوسط و کلان با مشکلاتی مواجه سازد. درنهایت می توان نتیجه گرفت که باید با نگرشی فرهنگی و اجتماعی و عزمی راسخ برای حل مسائل و مشکلات موجود، حضور، مشارکت و مقابله فعالانه در این حوزه را جایگزین مشاهده منفعلانه کرد.
Keywords:
Authors
سجاد فرهنگ
استادیار، دکترای تخصصی مدیریت رسانه، دانشکده مدیریت و فرماندهی، دانشگاه افسری امام علی(ع). رایا نامه: farhangsajjad@yahoo.com
علیرضا اکبرزاده
استادیار، دکترای تخصصی جامعه شناسی، دانشکده مدیریت و فرماندهی، دانشگاه افسری امام علی (ع).
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :