مقایسه ی همزمان کیفیت تصویر و ریسک سرطان زایی ناشی از تابش در آزمون سی تی اسکن مغز در اسکنرهای مختلف
Publish place: The Journal of Isfahan Medical School، Vol: 41، Issue: 750
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 5
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-41-750_001
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
Abstract:
مقاله پژوهشی مقدمه: پارامترهای کیفیت تصویر به دوزتابشی و نوع اسکنر سی تی اسکن وابسته می باشد بنابراین، هدف از انجام این مطالعه، مقایسه ی همزمان کیفیت تصویر و ریسک سرطان زایی ناشی از تابش در آزمون سی تی اسکن مغز در اسکنرهای مختلف بود. روش ها: مطالعه ی توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی حاضر بر روی ۲۰۰ نفر از بیماران که جهت انجام سی تی اسکن مغز به بیمارستان های کاشانی (دستگاه های زیمنس (اسکنر ۱) و کانن (اسکنر ۲))، الزهرا(س) (جنرال الکتریک (اسکنر ۳))، عیسی بن مریم (نیوسافت (اسکنر ۴)) شهر اصفهان مراجعه کرده بودند، انجام شد. دوز ارگان ها و دوز موثر بیماران با برنامه محاسباتی Impact dose و ریسک سرطان زایی ناشی از تابش (Risk of exposure-induced death) REID توسط برنامه ی PCXMC به دست آمد. کیفیت تصاویر توسط پارامترهای نویز، نسبت سیگنال به نویز SNR)) و نسبت کنتراست به نویز (CNR) بررسی شد. برای مقایسه ی اسکنرهای مختلف نسبت CNR به REID به عنوان معیار C معرفی شد. یافته ها: میانگین مقادیر REID برای اسکنر ۱ تا ۴ برای مردان به ترتیب ۲/۹۸، ۴/۴۶، ۵/۰۷ و ۴/۶۵ و برای زنان ۳/۲۲ ،۶/۱۶، ۶/۵۳ و ۶/۲۶ در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر به دست آمد. میانگین مقادیر CNR برای اسکنر ۱ تا ۴ به ترتیب ۱/۲۴، ۱/۰۵، ۱/۶۶ و ۲/۰۸ به دست آمد. اسکنر ۱ و ۲ به ترتیب دارای بالاترین و کمترین معیار C بودند. نتیجه گیری: دوز تابشی و ریسک ناشی از تابش در آزمون سی تی اسکن مغز را باید همواره با در نظر گرفتن پارامترهای کیفیت تصویر مورد ارزیابی قرار داد و اسکنری مناسب تر می باشد که دارای نسبت CNR به REID بالاتری باشد.
Keywords:
Authors
نرجس غلامی
دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری تصویربرداری پزشکی، گروه فیزیک پزشکی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
محبوبه کیانی
کارشناسی ارشد فناوری تصویربرداری پزشکی، گروه فیزیک پزشکی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
علی چاپاریان
استاد، گروه فیزیک پزشکی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :