ارتباط بیان گیرنده ی مرگ برنامه ریزی شده-۱ در بافت تومورال روده ی بزرگ با ویژگی های بالینی و آسیب شناسی بیماران مبتلا به سرطان روده ی بزرگ
Publish place: The Journal of Isfahan Medical School، Vol: 41، Issue: 706
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 7
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-41-706_001
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
Abstract:
مقاله پژوهشی مقدمه: فعالیت سیستم ایمنی توسط نقاط بازرسی ایمنی، انواع مهاری و تحریکی، تنظیم می گردد. گیرنده ی مرگ برنامه ریزی شده-۱ (PD-۱) از نقاط بازرسی مهاری است که افزایش بیان آن، منعکس کننده ی فرسودگی سلول های ایمنی می باشد. اما هنوز اثر آن در پیش آگهی سرطان روده ی بزرگ به خوبی مشخص نیست. هدف از این مطالعه، بررسی اثر بیان این نشانگر در پیش آگهی بیماران مبتلا به سرطان روده ی بزرگ برحسب محل اولیه ی تومور می باشد. روش ها: این مطالعه ی مقطعی، در طی سال های ۱۳۹۹-۱۴۰۰ انجام شد. تعداد ۱۳۶ بیمار مبتلا به سرطان روده ی بزرگ که در بیمارستان الزهرای اصفهان بین سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، انتخاب و به صورت گذشته نگر مورد ارزیابی قرار گرفتند. رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی نمونه های بافتی تهیه شده از بیماران برای نشانگر PD-۱ انجام و بیان این نشانگر در مرکز و حاشیه ی تهاجمی تومور تعیین گردید. داده های مربوط به بقا و تاریخ مرگ بیماران از طریق پرونده ی بیمار و تایید از طریق ثبت احوال تکمیل شد. یافته ها: بیان بالای PD-۱ در حاشیه ی تهاجمی با مرحله ی T پایین تر (T۱/۲) در تومورهای سمت چپ، مرحله ی M پایین (M۰) در تومورهای سمت راست، عدم متاستاز در در تومورهای سمت راست و چپ، اندازه ی تومور بزرگتر (≥ ۵ سانتی متر) در تومورهای سمت راست، ارتباط معنی دار داشت. بیان این نشانگر در هیچ کدام از نواحی تومور ارتباط معنی داری با بقا بیماران نداشت. نتیجه گیری: بیان بالای PD-۱ با مراحل پایین تر سرطان روده ی بزرگ در ارتباط می باشد اما به نظر می رسد این مولکول، نشانگر خوبی برای پیش آگهی بیماران مبتلا به سرطان روده ی بزرگ نمی باشد.
Keywords:
Authors
زهرا مختاری
دانشجوی پزشکی، گروه ایمنولوژی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مرضیه رضایی
استادیار، گروه ایمنولوژی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
محمدحسین صانعی
استاد، گروه پاتولوژی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
زهرا فقیه
دانشیار، موسسه تحقیقات سرطان (ICR)، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :