مقایسه طرحواره های ناسازگارانه و فضای مجازی بر هویت جنسی همسو و ناهمسو در نوجوانان و جوانان
Publish place: Journal of Nursing Education، Vol: 13، Issue: 4
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 168
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-13-4_008
تاریخ نمایه سازی: 23 دی 1403
Abstract:
مقدمه: هویت جنسی تشکیل دهنده بخش بزرگی از هویت هر فرد می باشد. از آنجایی که عوامل مختلفی در تشکیل هویت جنسی نقش دارند، افراد از منابع متفاوتی جهت ایجاد هویت جنسی و آموزش رفتار جنسیتی دخترانه و پسرانه بهره می برند؛ لذا پژوهش حاضر با هدف مقایسه طرحواره های ناسازگارانه و فضای مجازی بر هویت جنسی ناهمسو و همسو در نوجوانان و جوانان انجام شده است.
روش کار: جامعه آماری پژوهش شامل کلیه جوانان و نوجوانان شهر شیراز (ایران) در سال ۱۴۰۳-۱۴۰۲ بود که از بین آن ها تعداد۶۰ نفر(۳۰ نفر با هویت جنسی همسو، ۳۰ نفر با هویت جنسی ناهمسو) به عنوان نمونه با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس در مطالعه شرکت کردند. ابزارهای اندازه گیری پژوهش عبارت بودند از: پرسشنامه های طرحواره یانگ فرم کوتاه (۱۹۹۴)، هویت جنسی / نارسایی جنسیتی دئوگراسیاس (۲۰۰۷) و دنیای مجازی لی و همکاران(۲۰۰۵). اطلاعات حاصل از پرسش نامه ها با استفاده از نرم افزار ۲۳-Spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و با آزمون تحلیل واریانس چند متغیره به بررسی فرضیه های پژوهش پرداخته شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین طرحواره های ناسازگار و به کارگیری فضای مجازی در دو گروه دارای هویت جنسی همسو و ناهمسو در نوجوانان و جوانان تفاوت معنادار وجود دارد (۰۰۱/۰>p). همچنین تنها بین طرحواره خودگردانی و عملکرد مختل دو گروه تفاوت معناداری وجود نداشت (۱۱۸/۰ >p).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش پیشنهاد می شود که در مراکزی مثل کلینیک های روانشناسی یا مراکز مشاوره ای برنامه های آموزشی جهت آگاهی رسانی و کسب بینش در خصوص افراد با هویت جنسی ناهمسو که ممکن است این هویت کاذب و سطحی و ناشی از تاثیرگذاری طرحواره های ناسازگارانه فرد یا فضای مجازی باشد برگزار گردد تا موجب پشیمانی از بابت انجام عمل های تغییر جنسیت در فرد نگردد. همچنین آموزش مهارت هایی نظیر روابط اجتماعی، خودشناسی و نحوه استفاده درست از فضای مجازی برای نوجوانان و جوانان و والدین برگزار شود.
Keywords:
Authors
شهرزاد کمالی
Islamic Azad University, Shiraz branch
رضا متقی
Zand Institute of Higher Education, Shiraz
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :