بررسی توانایی کیتوزان در جذب یون های فلزی مس و کروم از محلول های آبی
Publish place: First Bioremediation Conference
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 894
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BIOREMEDIATION01_072
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
Abstract:
وجود فلزات سنگین در پساب های صنعتی برای موجودات زنده سمی و خطرناک می باشد. مس یکی از مهم ترین آلاینده های آب بوده و در پساب صنایعی چون پوشش دهی الکتریکی، پالپ، کاغذ ، چوب و کود وجود دارد. کروم نیز یکی دیگر از مهمترین آلاینده ها است که در پساب صنایع مختلفی چون پوشش دهی الکتریکی، دباغی چرم، رنگ، پیگمنت، نساجی و کنسرو سازی وجود دارد. روش های بیولوژیکی برای حذف فلزات سنگین از محلولهای آبی (جذب زیستی) مقرون به صرفه بوده و قابلیت جذب بالایی دارند. در این مقاله توانایی کیتوزان در جذب مس و کروم در مقادیر مختلفی از pH مورد بررسی قرار گرفته است. سینتیک جذب یون های فلزی با مدل شبه مرتبه دوم توصیف شد. اثر غلظت اولیه یون فلزی بر میزان جذب زیستی کیتوزان مطالعه شد و مدل لانگمایر برای توصیف ایزوترم جذب مورد استفاده قرار گرفت. بیشینه ظرفیت جذب یون های مس و کروم به ترتیب 7/60 و 7/185 میلی گرم بر گرم کیتوزان توسط مدل لانگمایر به دست آمد. نتایج نشان داد که pH تاثیر زیادی برظرفیت جذب یون های فلزی توسط کیتوزان دارد. با افزایش pH، ظرفیت جذب یون های مس افزایش یافته در حالی که ظرفیت جذب یون های کروم کاهش پیدا نمود. pH بهینه برای جذب یونهای مس برابر 5/5 و برای یون های کروم برابر 0/3 به دست آمد.
Keywords:
Authors
ساناز بهنام
دانشجوی دکتری مهندسی شیمی
کیخسرو کریمی
استادیاردانشگاه صنعتی اصفهان
اکرم زمانی
استادیاردانشگاه صهعتی اصفهان
ارجمند مهربانی زین آباد
استاددانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :