تحلیل آثار زیست محیطی گردشگری روستایی بر سکونتگاههای روستایی (مطالعه موردی: روستاهای کوهستانی بخش بندپی شرقی شهرستان بابل)
Publish place: The first national conference on environmental research
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 953
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCER01_117
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392
Abstract:
رونق گردشگری در هر مکان جغرافیایی در کنار پیامدهای مثبت و منفی اقتصادی، اجتماعی، اثرات زیست محیطی نیز به همراه دارد که در صورت ادامه یافتن می تواند خسارت های جبران ناپذیری را به بار آورد. در این پژوهش تلاش شده است آثار زیست محیطی حضور گردشگران روستایی در محدوده مورد مطالعه مورد ارزیابی قرار گیرد. روش تحقیق در این مطالعه توصیفی – تحلیلی و همبستگی است که داده های آن بر اساس مطالعات میدانی گردآوری شده است و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 75 نفر از روستائیان با سابقه بیش از پانزده سال سکونت با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک ساده مورد پرسشگری قرار گرفته اند. در نهایت داده ها در چارچوب نرم افزار spss و Excel با استفاده از آزمون های آماری مربوطه تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج تحقیق نشان می دهد که حضور گردشگران در روستاهای مورد مطالعه تغییرات مثبتی را در متغیرهای افزایش آگاهی زیست محیطی، بهبود شبکه معابر داخل روستا، افزایش جاذبه بصری و بهبود معماری روستایی، بهبود کیفیت ساختمان های مسکونی، بهبود کیفیت بناهای مذهبی و بهبود وضعیت دفن بهداشتی زباله ها فراهم نموده است و همچنین حضور گردشگران در روستاهای مورد مطالعه تغییرات منفی را در متغیرهای مناظر و چشم اندازهای طبیعی، افزایش میزان آلودگی آب، افزایش آلودگی هوا، تغییر میکرو اقلیم یا هوا محلی، افزایش روند فرسایش خاک، از بین رفتن تنوع گونه های گیاهی و جانوری، پرشدن دره ها و تخریب آبشارهای فصلی، دست اندازی به حریم منابع طبیعی، افزایش میزان زباله و مواد زائد بیرون از محدوده بافت کالبدی روستاها، انتشار بوهای ناخوشایند ناشی فاضلاب منازل و تاسیسات خدماتی – رفاهی، افزایش میزان ساخت و ساز بی رویه و غیر مجاز بوجود آورده است.
Keywords:
Authors
مرتضی مهرعلی تبار فیروزجایی
دانشجوی دوره دکتری رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه خوارزمی تهران
مریم گازا
دانشجوی دوره دکتری رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :