ارتباط بعضی پلی مورفیسم های ژن SLC۳۰A۸ با قند خون ناشتا و HOMA-IR بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ در یک جمعیت ایرانی در شرق استان مازندران
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
تاریخ نمایه سازی: 10 آبان 1404
Abstract:
هدف: مطالعات متعددی نقش پلی مورفیسم های ژنتیکی را در شروع و توسعه دیابت نوع ۲ گزارش کرده اند. SLC۳۰A۸ یکی از جایگاه های حاوی پلی مورفیسم است که با خطر دیابت نوع ۲ مرتبط می باشد. این ژن، انتقال دهنده روی (ZnT۸) را رمزگذاری می کند. در این تحقیق ارتباط بعضی پلی مورفیسم های این ژن با سطح قند خون ناشتا و HOMA-IR در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ در جمعیتی از شرق استان مازندران مورد بررسی قرار گرفت.
روش: ۱۳۳ بیمار مبتلا به دیابت به دیابت نوع ۲ و ۱۲۸ فرد شاهد در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفتند. انسولین و سطوح گلوکز خون ناشتا برای تعیین HOMA-IR استفاده شدند. برای شناسایی پلی مورفیسم های rs۱۳۲۶۶۶۳۴ و rs۱۱۵۵۸۴۷۱ از RFLP-PCR استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد برای پلی مورفیسم rs۱۱۵۵۸۴۷۱، هر دو مورد گلوکز ناشتا و HOMA-IR در
گروه GA+AA در مقایسه با هموزیگوت های GG بالاتر بودند (p<۰.۰۰۱). همچنین برای پلی مورفیسم rs۱۳۲۶۶۶۳۴، هم گلوکز ناشتا و هم HOMA-IR در گروه CT+CC در مقایسه با هموزیگوت های TT بالاتر بودند (p<۰.۰۰۱).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پلی مورفیسم های rs۱۳۲۶۶۶۳۴ و rs۱۱۵۵۸۴۷۱ با ویژگی های قند خون در این جمعیت ایرانی مبتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط دارد. این ارتباط ممکن است برای شناسایی افراد در معرض خطر بالای ابتلا به دیابت نوع ۲ مفید باشد. البته برای درک بهتر این ارتباط، مطالعه این پلی مورفیسم ها در جمعیت های دیگر با حجم نمونه بزرگ تر لازم است.
Keywords:
Authors
دانشجوی دکتری، گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
دکتری، مرکز تحقیقات ایمونوژنتیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
دکتری، مرکز تحقیقات ایمونوژنتیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.
دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم و فناوری های همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.