ارائه چند ساختار جدید سلول خورشیدی لایه نازک به منظور برطرف نمودن عامل دوم اتلاف در سلول های خورشیدی لایه نازک CIS و CIGS و CGS ،CdTe با لایه دریچه ای ZnSe
Publish place: 16th Iran"s Electrical Engineering Student Conference
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,599
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISCEE16_200
تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1393
Abstract:
این مقاله با درنظر گرفتن عوامل اتلافی در سلول های خورشیدی به بهبود بازده می پردازد. اثبات شده است که دومین علت اتلاف انرژی مربوط به فوتون های با انرژی بالاتر از شکاف باند نیمرسانا است. این مشکل با استفاده از سلول های خورشیدی لایه نازک در پیوند ناهمگون تا حد زیادی برطرف می گردد. اما همچنان مشکل نوسان ناشی از نورهای پرانرژی در لایه دریچه ای حل نشده است. در این مقاله روشی نظری برای حل یکی از عوامل اتلاف انرژی در سلول های خورشیدی لایه نازک CGS، CIGS، CIS و ZnSe بیان گردیده است. این روش با ارائه ساختاری جدید با استفاده از زیر لایه رنگی و یا استفاده از لایه بافر، به تناسب نوع سلول، با از بین بردن یکی از عوامل اتلاف در سلول های خورشیدی لایه نازک، به بهبود بازدهی می پردازد. نتیجه بررسی نشان داد که می توان با ساختار ITO/ZnSe/CGS/شیشه رنگی، متشکل از رنگ های ترکیبی سبز، زرد، نارنجی به نسبت برابر و قرمز به نسبت 2/1 و یا ساختار ITO/ZnSe/CdTe/شیشه رنگی متشکل از رنگ های ترکیبی سبز، زرد، نارنجی و قرمز به نسبت برابر. می توان راندمان واقعی در سلول خورشیدی لایه نازک را 66/6% و راندمان ایده آل آن را 20% نسبت به ساختار ITO/ZnSe/CdTe بهبود بخشید. همچنین با استفاده از لایه بافر در ساختار ZnS/ITO/ZnSe/CIGS و ZnS/ITO/ZnSe/CIS دستاوردی مشابه با افزایش 66/6% درصدی بازده را در سلول واقعی و 20 درصدی را در سلول ایده آل داشت.
Keywords:
بهینه سازی , سلول خورشیدی , لایه نازک , زیرسطح رنگی , لایه دریچه ای ZnSe , لایه جاذب CIGS , CdTe , CIS , CGS
Authors
شیوا جوکار
دانشکده تحصیلات تکمیلی واحد دانشگاه آزاد بوشهر، ایران
محمد عروتی نیا
دانشکده علمی کاربردی پست و مخابرات، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تهران، ایران
ابراهیم عبیری
دانشگاه صنعتی شیراز، ایران
ندا فرح فرد
دانشگاه صنعتی شیراز، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :