سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تبیین مدل ارتقاء حس مکان درمیدانهای شهری تاریخی

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 808

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICCAU01_2004

Index date: 20 July 2014

تبیین مدل ارتقاء حس مکان درمیدانهای شهری تاریخی abstract

مکان عنصر اصلی هویت ساکنان آن است. انسان با شناخت مکان می تواند به شناخت خود نائل شود. مکان های مدرنیستی امروزین بدون توجه به طبیعت پیرامون و نیاز های کیفی ساخته شده اند و ناگزیر به برآورده کردن هیجان ها و نیازهای زودگذر کمی انسان می باشد و به دور از هرگونه معنا و خصیصه ی اصیلی تنها ترویج دهنده نامکان ها هستند. در این پژوهش ارتقاء حس مکان در میدان های شهری تاریخی مورد بررسی قرار می دهیم.با توجه به مرور متون و اسناد مرتبط در این حوزه، ضمن ارائه تعاریف حس مکان، بررسی ابعاد مختلف و عوامل دخیل در آن به تبیین مدلی نو از عناصر بین انسان و مکان با زمینه ی تاریخی می پردازد، لازم به ذکر است که روش تحقیق کیفی بوده است. نتایج حاکی از آن است که در میدانهای شهری تاریخی ٧ معیار کلیدی عامل زمان، عامل فردی، عامل ذهنی، عامل فرهنگی، عامل اجتماعی، عامل کالبدی و عامل مشارکت شهروندان در فرایند طراحی، حس مکان در این فضا را ارتقاء می دهد. مدل پیشنهادی قابل فهم و کاربردی این مقاله می تواند چارچوبی برای آگاهی طراحان نسبت به چگونگی تاثیر فضای شهری بر حس مکان شهروندان فراهم آورد.

تبیین مدل ارتقاء حس مکان درمیدانهای شهری تاریخی Keywords:

حس مکان , طراحی زمینه , شهرسازی ایرانی - اسلامی , میدان های شهری تاریخی

تبیین مدل ارتقاء حس مکان درمیدانهای شهری تاریخی authors

محمدتقی رضویان

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

معصومه جعفری

مدرس دانشگاه آبا

فرانک سعیدی فرد

مدرس دانشگاه آبا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مقدم، ح . طرح لر ز 5 ا ی سا ...
بحرینی، _ مبا نی طر ا حی شهری، انتشا ر ...
آیین‌نا مه طر ا حی سا ختما ن ها د ...
فیو ف، ع - مطا لعه خصو صیا ت دینا ...
ا نعطا ف‌پذیر _ چها رمین کنفر ا نس بین ...
Dicleli M, Bruneau M. Seismic performance of single-span simply supported ...
AASHTO. LRFD bridge design specifications (4th ed.). Washington (DC): American ...
Chopra AK. Dynamics of structures: Theory and applications to earthquake ...
0] Computers and Structures, Inc. SAP2000, version 7.4, Integrated structural ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تبیین مدل ارتقاء حس مکان درمیدانهای شهری تاریخی" توسط محمدتقی رضویان، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی؛ معصومه جعفری، مدرس دانشگاه آبا؛ فرانک سعیدی فرد، مدرس دانشگاه آبا نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حس مکان ، طراحی زمینه ، شهرسازی ایرانی - اسلامی ، میدان های شهری تاریخی هستند. این مقاله در تاریخ 29 تیر 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 808 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مکان عنصر اصلی هویت ساکنان آن است. انسان با شناخت مکان می تواند به شناخت خود نائل شود. مکان های مدرنیستی امروزین بدون توجه به طبیعت پیرامون و نیاز های کیفی ساخته شده اند و ناگزیر به برآورده کردن هیجان ها و نیازهای زودگذر کمی انسان می باشد و به دور از هرگونه معنا و خصیصه ی اصیلی تنها ترویج ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تبیین مدل ارتقاء حس مکان درمیدانهای شهری تاریخی با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.