سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی معماری بومی آسبادهای ایران

Publish Year: 1393
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,399

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HONTAB02_080

Index date: 1 September 2014

بررسی معماری بومی آسبادهای ایران abstract

استفاده از انرژی های بالقوه طبیعت در معماری بومی ایران دارای سابقه ای طولانی است. برای اولین بار در مناطق شرقی ایران(جنوب خراسان وسیستان) مردم به دلیل کمبود آب از نیروی آیرودینامیکی باد 120 روزه سیستان، برای آسیا کردن غلات در آسبادها استفاده کردند زیرا سازندگانآسبادها از ظر فیت و رفتار باد آگاه بوده ند و در دوران معاصر نیز می توان از این انرژی تجدید پذیر در صنعت و معماری استفاده نمود. با بررسیآسبادهای مناطق مختلف ایران مسئله اصلی تحقیق بر اساس "بررسی معماری و عملکرد آسباد های به عنوان یک تکنولوژی بومی و تحلیل شاخصههای معماری بومی در این ساختارهای سنتی " شکل می گیرد که بر این اساس سئوالاتی بوجود می آید که در این مقاله به آنها پاسخ داده می شود.: 1-شاخصه های معماری بومی چیست؟ 2- آسبادها در چه زمانی و در کجا شکل گرفته اند ؟ 3- معماری و عملکرد آسبادها در بهره برداری از انرژی باد چگونه است؟ 4- شاخصه های اصلی معماری بومی در آسبادها چیست؟ مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است و جمع آوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای و مطالعات میدانی است و در نهایت نتیجه می شود : شناخت، معرفی و آماده سازی این میراث های بومی و صنعتی برای ثبت در فهرستمیراث جهانی ،می تواند در جذب گردشگران و توسعه فرهنگی ، هنری و اقتصادی منطقه، ساختن محیط زیست مناسب و بهبود الگوی مصرف انرژیموثر باشد در حالی که خلاقیت ساکنان حاشیه کویر ایران و چگونگی سازش آنها با طبیعت را به معرض نمایش می گذارد.

بررسی معماری بومی آسبادهای ایران Keywords:

آسباد معماری بومی باد سیستان خراسان

بررسی معماری بومی آسبادهای ایران authors

مریم جعفری فارسانی

مربی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

اکرم شمسی پور دهکردی

مربی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

زهرا نقدی دورباطی

مربی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
خسروی، محمدرضا، (1386)، جغرافیای تاریخی ولایت زاوه »، انتشارات آستان ...
فرشاد، مهدی، (1389)، تاریخ مهندسی در ایران _ به کوشش ...
مسعودی، (1341)مروج الذهب و معادن الجوهر : تهران ...
استخری، (1347)مسالک الممالک، به اهتمام ایرج افشار، ترجمه و نشر ...
حمدبن محمود قزوینی، (1337)زکریا، آثار البلاد و اخبار العباد ا ...
نادری، بقراط، (1356)، "آسبادهای خواف"، ،مجله هنر و مردم، شماره ...
ا، ولف، ‌هانس /صنایع دستی کهن ایران، (1372)رجمه دکتر سیروس ...
دادخواه مهیار، عماری بومی، موسسه علمی و فرهنگی ضا، 1384.صفحه ...
زرگر، اکبر، "ویژیهای عام معماری روستایی ایران"، تهران، مجله صفه، ...
Saeidian Amin, Bemanian Mohammad Reza, Zaman Ehsan, Pourjafar Mohammad Reza ...
Forb es, R, J, studies in Ancient Technologg, 1955 _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی معماری بومی آسبادهای ایران" توسط مریم جعفری فارسانی، مربی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد؛ اکرم شمسی پور دهکردی، مربی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد؛ زهرا نقدی دورباطی، مربی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد نوشته شده و در سال 1393 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی هنر تبرستان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آسباد معماری بومی باد سیستان خراسان هستند. این مقاله در تاریخ 10 شهریور 1393 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1399 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استفاده از انرژی های بالقوه طبیعت در معماری بومی ایران دارای سابقه ای طولانی است. برای اولین بار در مناطق شرقی ایران(جنوب خراسان وسیستان) مردم به دلیل کمبود آب از نیروی آیرودینامیکی باد 120 روزه سیستان، برای آسیا کردن غلات در آسبادها استفاده کردند زیرا سازندگانآسبادها از ظر فیت و رفتار باد آگاه بوده ند و در دوران معاصر نیز ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی معماری بومی آسبادهای ایران با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.