اثرفشارهیدرواستاتیک بر بلوغ تخمک های به دست آمده از فولیکول های تخمدان پلی سیستیک موش
Publish place: همایش علمی سالانه دانشگاه رازی
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 499
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RAZICONF01_284
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393
Abstract:
سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین علت عدم تخمک گذاری مزمن در زنان می باشد و برای درمان این افراد ازتحریک تخمک گذاری به وسیله گنادوتروپین ها استفاده می شود. با توجه به تحریک پذیری شدید تخمدان های این افراد نسبت به گنادوتروپین ها، این دارو خطراتی را برای فرد به دنبال خواهد داشت. روش درمانی برای حل این مشکل بالغ سازی تخمک در شرایط آزمایشگاهی است. در هنگام تخمک گذاری میزان فشار مایع داخل فولیکولی برابر 20-15 میلی متر جیوه است. فشار هیدروستاتیک بالای غیرکشنده کیفیت گامتها وجنین، توانایی لقاحی، شایستگی تکوینی را بهبود می دهد. در این مطالعه، اثر فشار هیدرواستاتیک بر بلوغ فولیکول های پره آنترال بدست آمده از تخمدان پلی کیستیک در مدل موش در آزمایشگاه تحقیقاتی تکوین دانشگاه رازی در سال 1390 مورد بررسی قرار گرفت. برای القاء سندرم تخمدان پلی کیستیک در موشهای 12 تا 14 روزه نژاد NMRI از تزریق روزانه تستوسترون انانتات استفاده شد. به گروه کنترل، ماده بی اثر تزریق شد. فولیکول های پره آنترال از هردو گروه به مدت 12 روزکشت داده شدند. در روز 12 کشت، فولیکول های با کیفیت بالا جهت بلوغ تخمک در محیط کشت رشد یافتند. فولیکول ها از هردو گروه به دو تیمار تقسیم شدند تیماری که درمعرض 20 میلیمترجیوه فشار هیدروستاتیک به مدت 30 دقیقه قرارگرفتند (تیمار I)، تیماری که تحت فشار قرار نگرفتند (تیمار II). در 48 ساعت پس از کشت از نظر بلوغ تخمک بررسی شد. نتایج نشان داد که درصد بلوغ تخمک در تیمار I نسبت به تیمار II به طور معنی داری افزایش یافت.
Keywords:
Authors
زهرا کلهری
دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی تکوینی دانشکده علوم دانشگاه رازی
مهری آزادبخت
استادیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه رازی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :