بررسی روند تکاملی نقشه برداری تحت الارضی قنات
Publish place: International Conference on QANAT
Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,322
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICQ01_062
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1386
Abstract:
قنات قدیمی ترین وسیله استفاده از آب های زیرزمینی در ایران است. و ایرانیان مبتکر طراحی و استفاده از علم نقشه برداری تحت الارضی در حفر آن هستند. در گذشته ازشیوه های سنی نقشه برداری برای طراحی بخش های مختلف یک قنات استفاده میشده است از جمله: کوره قنات، چاه های موسوم به میله، مادر چاه، مظهر قنات.
طراحی و کنترل پیشروی بخش های ذکر شده از نظر جهت و شیب برای حفر قنات هایی به طور بیش از یک کیلومتر حتی در ناحیه یزد به طول 60 کیلومتر اعمال شد ه است طراحی و شیوه های کنترل پیشروی (جهت وشیب) که مورد بررسی قرار گرفته است، تکامل یافته همان روش های قدیمی نقشه برداری سطحی و زیر زمینی استکه امروزه در سایر شاخه ها از جمله درحفر: مسیرهای فاضلاب، تونل های راه سازی، معادن زیر زمینی و دیگر فضاهای زیر زمینی توسعه یافته است.
Keywords:
Authors
علی الهی
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه صنعتی معدنی زرند
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :