تأثیر تعداد ساعات آفتابی بر عملکرد زعفران در استان خراسان رضوی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 919

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NSRFS03_029

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

Abstract:

[توضیح سیویلیکا: به دلیل اینکه تعداد صفحات این مقاله کمتر از 5 صفحه می باشد در پایگاه CIVILICA به صورت مقاله بدون اصل مقاله نمایه شده است] از میان محصولات کشاورزی، زعفران از جمله ارزشمندترین محصولاتی است که با توجه به ویزگی های خاص خود، امکان گسترش تولید و صادرات آن وجود دارد. از کل محصولات غیرنفتی بخش کشاورزی، صادرات زعفران به علت ارزآوری آن از یکسو، و ایجاد درآمد و اشتغالزایی روستاییان کشور، لزوم توجه آن را دوچندانمی کند. اغلب مناطق کشور به علت نیاز آبی کم این محصول، و سازگاری مناسب آن با شرایط محیط، برای کشت آن مبادرت می ورزند. لذا در سال های اخیر سطح زیرکشت زعفران به خصوص در استان خراسان رضوی افزایش یافته و بسیاری از کشاورزان بدون درنظر گرفتن شرایط مناسب این محصول، اقدام به کشت آن می نمایند. در پژوهش حاضر آمار و اطلاعات ماهیانه ی مربوط به ساعات آفتابی شهرستان های دارای کشت زعفران استان خراسان رضوی در یک دوره 20 ساله از ایستگاه هواشناسی مشهد و نیز عملکرد زعفران در این دوره، گردآوری با استفاده از نرم افزار SPSS اقدام به رگرسیون گیری شد. نتایج نشان داد بین تعداد ساعات آفتابی و عملکرد زعفران در استان خراسان رضوی اختلاف معنی داری وجود دارد، به طوری که در اکثر این شهرها با کاهش تعداد ساعات آفتابی در اسفند ماه، عملکرد زعفران افزایش می یابد.

Authors

مهدی بشیری

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه تربت حیدریه

سیدمحمد سیدی

دانشجوی دکتری اکولوژی گیاهان زراعی، دانشگاه فردوسی مشهد

معین توسن

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبیاری و زهکشی، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :