مقایسه روش های خوشه سازی MRGC و SOM جهت تعیین الکتروفایسیس های مخزن سروک با استفاده از داده های پتروگرافی و پتروفیزیکی در میدان کوپال
Publish place: 8th National Geological Conference of Payame Noor University
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 740
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PNUGEO08_140
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394
Abstract:
مهمترین هدف انجام این مطالعه مقایسه دو روش خوشه سازی MRGC و SOM جهت تفکیک الکتروفاسیس های مخزن سروک و در نهایت انتخاب روش مناسب تر برای این تفکیک می باشد با توجه به نبود مغزه های حفاری در اکثر چاه ها در این مطالعه با استفاده از داده های پتروگرافی حاصل از مغزه های حفاری چاه شماره 48 مخزن سروک میدان کوپال منجر به شناسایی 6 رخساره رسوبی شده است و با تلفیق داده های زمین شناسی و پتروفیزیکی چاه شماره 48 بهترین مدل الکتروفاسیس در هر دو روش خوشه سازی که مدل 6 الکتروفاسیس بود انتخاب و در چاه های شماره 27 و 36 که فاقد مغزه حفاری می باشند تعمیم داده شدند. پس از بررسی های دقیق داده های پتروگرافی و پتروفیزیکی به نظر می رسد که روش خوشه سازی بر مبنای نقشه خود سازمان دهنده ( SOM ) توانسته در مخزن سروک میدان کوپال تا حدودی موفق تر عمل کند که این می تواند به دلیل توانایی ناظر در انتخاب ابعاد خوشه های بهینه در این روش و همچنین تنوع محدود سنگ شناسی مخزن باشد.
Keywords:
Authors
مجتبی ذاکری
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد
سید رضا موسوی حرمی
دکتری عضو هیئت علم دانشگاه فردوسی مشهد
محمد خانه آباد
دکتری عضو هیئت علم دانشگاه فردوسی مشهد
اسداله محبوبی
دکتری عضو هیئت علم دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :