محور همایش: اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار عنوان: گردشگری درمناطق حفاظت شده، پارک های ملی وجنگلی گلستان

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 632

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCGTSD01_053

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

Abstract:

تعاریف اولیه گردشگری واکوتوریسم، عموما به برجسته نمودن انگیزه درک و استفاده از ویژگی های طبیعی استوار است برای مثال طبق تعریف «دارست لارمن» گردشگری ، نوعی طبیعت گراست که طی آن گردشگران بخاطر یک یا شماری از ویژگی های تاریخ طبیعی به مکانی جذب می شوند . انگیزه های این نوع مسافرت می تواند آموزشی ، تفرجی و کسب هیجان ولذت باشد .چشم اندازها و منظره های زیبای طبیعت پارک ملی گلستان ازکانون ها و جاذبه های توریست پذیر این نوع از جهانگردی است.لذا اهمیت دادن به نقش آن در حفاظت از محیط زیست به منظور دستیابی به توسعه پایدارامری ضروری است .هدف این پژوهشبررسی نقش اکوتوریسم و شناخت قابلیتهای بالقوه و بالفعل پارک ملی گلستان وهمچنین شناسایی مسائل و مشکلات زیستمحیطی حوزه مورد بررسی وارائه راهکارهای مناسب برای رشد و توسعه اکوتوریسم می باشد روش بررسی بصورت توصیفی وتحلیلی است. ابزارتحقیق در این مقاله ، پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر دونوع پرسشنامه می باشد پرسشنامه اولی با 7 سوال،پرسشنامه دومی مربوط به مشکلات زیست محیطی با 14 سوال و همچنین مشاهده و مصاحبه باز پاسخ با گردشگران بوده است. در این مقاله به انواع روشهای آموزش در حفاظت از محیط زیست اشاره وراهکارهایی نیز ارائه شد.سوالات مطرح شده دراین پژوهش میزان جذب اکوتوریسم در حاشیه جاده وسوال دوم در زمینه تنوع گیاهی در جذب اکوتوریسموسوال سوم در مورد تاثیر تنوع گیاهی بر آسیب پذیری پارک ملی گلستان ،مورد بررسی قرار گرفت .یافته های این پژوهش عبارتند از : میزان جذب اکوتوریست واقعی به پارک دقیقا مشخص نمی باشد ولی درفصل بهار و تابستانحدود یک میلیون نفر میزان حجم بازدید کنندگان می باشد .همچنین نیمه شرقی پارک ملی کلستان دارای اقلیم نیمه بیابانیسرد اما در نیمه غربی دارای اقلیم نیمه مرطوب، که این عوامل باعث ایجاد گونه های مختلف گیاهان و جانوران رطوبت پسندوخشکی پسند می باشد. نفوذ بیش ازحد بازدید کنندگان و نبود امکانات مناسب برای پذیرش و سرو صدا و آلودگی های شیمیاییو خطر برخورد خودروها با حیوانات وحشی و تصادفات باعث آسیب پذیری تنوع گیاهی و جانوری شده است .

Authors

الهام اسراری

دانشیار گروه فنی و مهندسی دانشگاه پیام نور

رحیم بردی حق نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش محیط زیست دانشگاه پیام نور-

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • قره نژاد، حسن (1374) مقدمات بر اقتصاد و سیا ستگذاری، ...
  • مجنونیان، هنریک، (1376) طرح ریزی پارک های ملی، انتشارات سازمان ...
  • نویل گر، (1975) نقش پارک های ملی در توسعه اقتصادی ...
  • .Fennell, D.A Ecotourism _ introduction. Rautledge. london (1999) Goodwin, H ...
  • HetzerND. (1995) Environmenta Tourism culture.LINKS (1995). ...
  • I.simnet managing Health Promotion, Developing Health organization, London (1995) ...
  • Mallia F.Exploring Attard Facilitatating Environmenta Education through Eectronc media.B .ED.CHONS ...
  • Salehi, S Envi ro nm entalbehavior, Eenvironment alscience andedu cation. ...
  • نمایش کامل مراجع