سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

معرفی آب انبارهای شرق اصفهان اژیه تاورزنه

Publish Year: 1392
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,169

This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAI01_081

Index date: 5 August 2015

معرفی آب انبارهای شرق اصفهان اژیه تاورزنه abstract

باتوجه به اقلیم ایران،آب انبارها،گونه ای جدانشدنی ازبناهای گذشته مناطق خشک این مرزوبوم بوده اند. دراین مقاله آب انبارهای حوزه شرقی اصفهان،محدوده قورتان تاورزنه،که درانتهای مسیرزاینده رودواقع هستند،موردبررسی قرارگرفته اند. باتوجه به اهمیت این بناهاوکمبودتحقیقات انجام شده دراین زمینه،لزوم مطالعه دراین حیطه احساس می شود. دراین مقاله،علاوه برتعیین موقعیت آب انبارهای این منطقه که درمجموع شامل پنج عددمی باشندبه تهیه مدارک معماری شامل پلان،نما،مقطع وپرسپکتیووتوصیف جنبه های معماری پرداخته وبه بررسی جوانب گوناگون این آب انبارها از لحاظ مشخصات کالبدی،شکل کلی ازجمله: نحوهدسترسی به آب،چگونگی تهویه،تزیینات و... توجه شده است . درنهایت باتوجه به بررسی پنج آب انبارمشخص گردیده که تاریخ ساخت این آب انبارهای به دوره قاجاربرمی گردد و از لحاظ شکلی دارای دوگونه می باشد. تفاوت اصلی این دوگونه درسازه آنهااست؛به طوری که پوشش سقف گونهاولازچندگنبدباخیزکم وگونه دوم ازیک گنبدباخیززیادتشکیل شده است. ازمیان بناهای موردبررسی،آب انبارپچویز،بلان،اشکهران وحاج محمدجعفردرگونهنوعا ولوآب انبارحاج میرزاگونهدومآ نمی باشد. روش پژوهش به توصیفی تحلیلی تاریخی بوده وگردآوری داده های آن به صورت میدانی ومطالعات کتابخانهای بوده است.

معرفی آب انبارهای شرق اصفهان اژیه تاورزنه Keywords:

معرفی آب انبارهای شرق اصفهان اژیه تاورزنه authors

احمد صالحی کاخکی

استادیار دانشکده مرمت، دانشگاه هنر اصفهان

سمیرا تفضل

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه هنر اصفهان

فرنوش نیکوکار

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه هنر اصفهان

روح الله شکوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه هنر اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حسینی ابری، سید حسن(1379 اصفهان، انتشارات گلها. ...
دهقانی، علیرضا 1388) آب در فلات ایران-قنات، آب انبار و ...
معماریان، غلامحسین(1372) دفتری از معماری کویر-سیری در معماری آب انبارهای ...
نیازی، محسن(1386) آب انبارهای کاشان.مجله فرهنگ و مردم ایران.شماره0 (پاییز1386.صفحات ...
طرح مجموعه شهری اصفهان(1376)مهندسین مشاور نقش جهان پارس ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "معرفی آب انبارهای شرق اصفهان اژیه تاورزنه" توسط احمد صالحی کاخکی، استادیار دانشکده مرمت، دانشگاه هنر اصفهان؛ سمیرا تفضل، دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه هنر اصفهان؛ فرنوش نیکوکار، دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه هنر اصفهان؛ روح الله شکوری، دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه هنر اصفهان نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی باستان شناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آب انبار،شرق اصفهان،معماری،مشخصات کالبدی هستند. این مقاله در تاریخ 14 مرداد 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1169 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که باتوجه به اقلیم ایران،آب انبارها،گونه ای جدانشدنی ازبناهای گذشته مناطق خشک این مرزوبوم بوده اند. دراین مقاله آب انبارهای حوزه شرقی اصفهان،محدوده قورتان تاورزنه،که درانتهای مسیرزاینده رودواقع هستند،موردبررسی قرارگرفته اند. باتوجه به اهمیت این بناهاوکمبودتحقیقات انجام شده دراین زمینه،لزوم مطالعه دراین حیطه احساس می شود. دراین مقاله،علاوه برتعیین موقعیت آب انبارهای این منطقه که درمجموع شامل پنج عددمی باشندبه تهیه ... . برای دانلود فایل کامل مقاله معرفی آب انبارهای شرق اصفهان اژیه تاورزنه با 21 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.