بررسی تأثیر موتاسیون نقطه ای در ژن FRY بر شاخص های فیزیولوژیکی گیاهان آرابیدوپسیس تحت تاثیر تنش اکسیداتیو القاء شده توسط کلرید کادمیوم (CaCI2)
Publish place: 8th national biotechnology congress of I.R. Iran & 4th National Conference on biosecurity
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 356
This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI08_0971
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
Abstract:
آرابیدوپسیس بعنوان مدل ژنتیکی گیاهان در تحقیقات بیولوژی ملکولی در راستای بررسی عملکرد ژنهای مختلف همواره مورد استفاده قرار گرفته است . در بین فلزات سنگین ، کادمیوم یکی از سمی ترین عناصر برای اندامهای زنده است که نقش زیستی ندارد . در این تحقیق موتاسیون نقطه ای در ژن FRY1 (11) در گیاهان موتانت بر واکنش گیاهان به تنش اکیداتیو ایجاد شده توسط کادمیون مورد توجه قرار گرفت . شاخص های فیزیولوژیکی مانند درصد جوانه زنی و وزن تر گیاهان موتانت در محیط Ms حاوی غلظتهای مختلف کادمیوم اندازه گیری و باگیاهان مادری (LER - o) مقایسه شد . بدین منظور بذور آرابیدوپسیس پس از گندزدایی در دمای 4 درجه سانتی گراد جهت جوانه زنی یکنواخت بذور قرار داده شدند. سپس در محیط MS حاوی غلظتهای مختلف کادمیون (0μM, 25μM, 50μM, 75μM,100μM) کشت و شاخص های فیزیولوژیکی مانند درصد جوانه زنی در دوره کد رشدی 0.5= B شمارش شد. آزمایش ها د رقالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه ترار اجرا و برای تجزیه و تحلیل داده از نرم افزار SAS استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده ، درصد جوانه زنی، وزن تر اندامهای هوایی، ریشه و کل در غلظتهای مختلف کادمیوم و بین ژنوتیپها در سطح 1 درصد معنی دار شد . در مجموع وجود موتانت نقطه ای در ژن FRY1 به جهت تغییر شاخصهای اندازه گیری شده و خساسیت بیشتر یهان موتانت در مقایسه با گیاهان مادری شده است .
Keywords:
Authors
پیمان منیری
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه گیلان
رضا شیرزادیان خرم آباد
استادیار دانشکده کشاورزی ، دانشگاه گیلان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :