بررسی شیوه های تعیین میزان برداشت بهینه از آب زیر زمینی در منطقه با توجه به سالهای خشک و مرطوب و معرفی روش "برآورد نسبت بهینه بارندگی به تخلیه" (مطالعه مورددی دشت مرند)

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,541

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ABYARI09_088

تاریخ نمایه سازی: 21 مهر 1386

Abstract:

دشت مرند از لحاظ اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی دارای اهمیت زیادی می باشد و با توجه به وضعیت منطقه و برداشت بی رویه از سیستم آبخوان ذخیره این آبخوان به دشت کاهش یافته و این روند نیز همچنان ادامه داشته است بگونه ای که این دشت هم اکنون جزء دشتهای ممنوعه کشور محسوب می گردد. این تحقیق در راستای مدیریت منابع آب دشت مرند، با هدف شناسایی کلیه مولفه های موثر بر سیستم بوده است. در این راستا با استفاده از یافته های فصول پیشین مانند گرادیان بارندگی، گرادیان حرارتی ارقام متوسط بارندگی سالانه ، ارتفاعات دشت و بر اساس ایستگاه های معرف، تراز پیزومتیک و ... و بررسی مشخصات و وضعیت ابخوان آبرفتی، مخازن آبرفتی ، شکل و جنس سنگ کف، نوع و ضخامت آبرفت در منطقه مورد مطالعه، نفوذ به ابخوان ، بیلان هیدروکلیماتولوژی و بیلان آب زیر زمینی تهیه گردید. در ادامه با توجه به روشهای موجود (هیل، هاردینگ و ...) و استفاده از داده و اطلاعات موجود، میزان برداشت مجاز از ابخوان براورد شده است . قابل ذکر است که حداکثر کارایی این روشها زمانی است که شرایط مربوط به برداشت از ابخوان و همچنین منابع تغذیه کننده آن تغییرات چندانی نداشته باشد ولی با توجه به اینکه بطور کلی درکشور ما ایران برداشت از ابخوان ها و تقاضای استفاده از این منابع بصورت سالانه رشد زیادی را نشان می دهد و همچنین با توجه به موقعیت جغرافیایی منطقه و شرایط اقلیمی و ... درمنابع ورودی نیز تغییرات قابل ملاحظه ای دیده می شود سعی بر این گردید تا علاوه بر استفاده از روشهای موجود روش جدیدی طراحی گردد (روش برآورد نسبت بهینه بارندگی به تخلیه) که در آن با توجه به میزان تغذیه سالانه (وضعیت بارندگی)، میزان برداشت از آبخوان بگونه ای تعیین گردد که تغییر قابل ملاحظه ای در ذخیره استاتیک آبخوان ایجاد نگردد و به عبارتی در دراز مدت مشکل افت در آبخوان و مسائل حاشیه ای آن ایجاد نگردد.

Keywords:

Authors

حمیدرضا کوهستان نجفی

کارشناس ارشد پژوهشی موسسه تحقیقات آب

جواد برادر یاوری

کارشناس شرکت مدیریت منابع آب ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رزاقی، عبدالرزاق، (مترجم). 1353. "هیدرولوژی آبهای زیرزمینی"، انتشارات فرانکلین. ...
  • [ITodd K., 2005.^ Groundwater hydrology?, Willy. ...
  • نمایش کامل مراجع