طراحی محله تاب آور شهری در بحران زلزله موردی محله سالم آباد یاسوج
Publish place: The first scientific research conference of new horizons in geography and planning sciences, architecture and urban planning of Iran
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,048
This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NICONF01_401
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394
Abstract:
در کشور ایران علیرغم تجارب تلخ ناشی از خسارات زلزله های پیشین ، تنها اقدامات اندکی در راستای آمادگی و مقاوم سازی شهرها پیش ازبحران صورت گرفته که مهمترین آن تدوین آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله بود که ضوابط ارائه شده در این آییننامه تنها به مقاوم سازی تک بناها محدود بوده و به ایمنی فضاهای باز و عمومی شهر و محله نظیر خیابانها ، میادین و عناصر وابسته به آنها توجهی نشده است . دراین صورت زمان وقوع زلزله ساختمانها به مثابه قفسی عمل میکنند که انسانها را در خود محبوس کرده و امکان امدادرسانی به آنها وجود ندارد . از آنجا که در حال حاضر دیدگاه غالب از تمرکز صرف بر برنامه های کاهش آسیب پذیری و مقاوم سازی در برابر سانحه به افزایش تاب آوری دربرابر مقابل سوانح تغییر پیدا کرده است ، این نوشتار در صدد است با طراحی کالبد محله تاب آور شهری مبنی بر تکثر فعالیتها در برابر زلزله نمونهموردی محله سالم آباد یاسوج با استفاده از مدل مکان پایدار و طراحی محله پایدار در قالب تاب آوری محله بپردازد . روش این پژوهش بر پایه مرور متون و اسناد مرتبط در این حوزه ، ضمن بررسی مفاهیم نظری تاب آوری شهری به ابعاد مختلف آن و طبقه بندی و علل و عوامل دخیل در آن به تبیین کیفیت های دخیل در طراحی شهری تاب آور در محله سالم آباد بپردازد .یافته های تحقیق نشان می دهد که وجود کیفیتهای طراحی شهری می توانند در ساخت شهرها ، محلات و دیگر فضاهای شهری تاب آور موثر باشند ، که محله سالم آباد شهر یاسوج از این مولفه ها فاصله دارد و در برابر بحرانها آسیب پذیر است .
Keywords:
Authors
اسماعیل دانایی
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد
مجید تیربند
دانشجوی دکترای جغرافیا وبرنامه ریزی شهری از پژوهشگاه پدافند غیر عامل شاخص پژوه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :