بررسی وبژگی های پسماند ناشی از فراوری سنگ اهن بر استقرار گونه های گیاهی در منطقه بیابانی بافق ( مطالعه موردی:گونه های Anabasis setifera و Haloxylon persicum)
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 577
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DPCONF01_109
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1394
Abstract:
ویژگی های خاک هم رویشگاه از عوامل مهم و مؤثر به رویش گونه های گیاهی و طب و دستیابی به روابط بین عوامل با پراکنش گونه های گیاهی از ضروریات مدیریت بهینه آن می باشد. این تحقیق با هدف تعیین برخی پارامترهای مؤثر در پراکنش گونه های Anabasis setifera و Haloxylon persicum در پس آمدهایی ناشی از فرآوری سنگ آهن در منطقه بیابانی بافت انجام شد. پس از اندازه گیری تراکم و تاج پوشش مربوط به گونه های گیاهی، 15 پروفیل در سه سد باطله حفر گردید. در مجموع 28 عامل فیزیکی و شیمیایی در دو عمق 50 -0 و 100- 50 سانتی متر خاک شامل رس،سیلت،شن، ماده الی، نیترات،اهک، گچ،اسیدیته،هدایت الکتریکی، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم و فسفر آنالیز گردید. پس از حصول اطمینان از نرمال بودن داده ها، به منظور مقایسه میانگین خصوصیات رسوب موجود در سدهای باطله از تجزیه واریانس یک طرفه استفاده شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد آزمون F برای 15 پارامتر معنی دار شده و سدهای باطله با یکدیگر اختلاف داشته و در گروه های متفاوتی جای می گیرند. آنالیز مؤلفه های اصلی نشان داد متغیرهای خواهد، کربن آلی، نیترات، منیزیوم بیشترین نقش را در استقرار و پراکنش گونه های مورد بررسی در سدهای باطله کارخانه فرآوری نقش دارند. در مجموع و نتایج تحقیق نشان داد که گونه های A.setifera و H.persicum خواستار نیترات، کربن آلی و منیزیم بیشتر و آهک کمتر در لایه های بالایی رسوب می باشد. یافته های این تحقیق می تواند برای مدیریت و توسعه گونه های مذکور در پسماندهای ناشی از فرآوری سنگ آهن به منظور تثبیت اراضی و گیاه پالایی آلاینده های احتمالی مورد استفاده قرار گیرد.
Authors
عبدالحسین رضایی پورباغدر
دانشجوی دکتری بیابان زدایی،دانشگاه هرمزگان
حسن وقارفرد
عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان
حمید رضا عظیم زاده
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد
حمید غلامی
عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :