بررسی رابطه ی بین کیفیت گزارشگری مالی و کارآیی سرمایه گذاری (مبتنی بر پایداری مالی و نظام مالیاتی و حسابرسی مبتنی بر ریسک)
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 962
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICPEEE01_1823
تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1395
Abstract:
کیفیت گزارشگری مالی و مالیاتی از جمله موضوعاتی است که در سال های اخیر بخش وسیعی از تحقیقات در مدیریت مالی و حسابداری را به خود اختصاص داده است. عدم تقارن اطلاعاتی بین مدیران و سرمایه گذاران موجب بروز مشکلی بنام سهمیه بندی سرمایه می شود. زمانی که مدیران از اطلاعات محرمانه سوء استفاده نمایند؛ سرمایه گذاران از انجام سرمایه گذاری امتناع می کنند. هم چنین وجود مشکلات نمایندگی و منفعت گرایی مدیران سبب حساسیت سرمایه گذاران می گردد و تأمین مالی پروژه های دارای ارزش فعلی خالص مثبت را با مشکل مواجه می نماید. اطلاعات حسابداری از دو طریق می توانند به کارآیی (بهره وری سرمایه گذاری) کمک نمایند: 1)کم کردن ریسک و عدم تقارن اطلاعاتی2) کمک به مکانیزم های کنترل شرکتی جهت ایستادگی در برابر انگیزه های منفعت جویانه مدیران و حفظ منافع سهامداران اقلیت و بستانکاران. هدف این تحقیق بررسی ارتباط بین کیفیت گزارشگری مالی و بهره وری سرمایه گذاری و ارزیابی این ارتباط در شرکت های با ساختار سرمایه متکی به تسهیلات بانکی می باشد. در این تحقیق بازده ی سرمایه گذاری به عنوان انحراف از سرمایه گذاری موردانتظار تعریف شده است و توسط رگرسیون میزان سرمایه گذاری بر تابع فرصت های رشد اندازه گیری شده است. نمونه ی آماری این تحقیق شامل 110 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد که داده های مربوط به آن ها در طول سال های 1383 تا 1388 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیش تر شرکت های نمونه آماری، دچار کم سرمایه گذاری هستند و بین کیفیت گزارشگری مالی و کارآیی سرمایه گذاری ارتباط معکوس و معناداری وجود دارد. هم چنین نتایج نشان داد که ساختار سرمایه متکی به تسهیلات بانکی، تأثیری بر ارتباط بین کارآیی سرمایه گذاری و کیفیت گزارشگری مالی ندارد.
Keywords:
Authors
اصغر مبارک
دانشجوی دکتری علوم اقتصادی و کارشناس ارشد اداره ی صنعت، معدن و تجارت
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :