سطح بندی نواحی شهری بارویکرد عدالت اجتماعی با استفاده از مدل تاپسیس مطالعه موردی: شهرخرم آباد
Publish place: The Third Scientific Conference on New Horizons in Geography and Architectural and Urban Planning of Iran
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 596
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NICONF03_306
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
Abstract:
امروزه عدم توزیع نامناسب خدمات شهری در مناطق مختلف شهر مشکلات عدیده ای را همچون ترافیک، آلودگی هوا، تراکم و .... رادرپی خواهد داشت و باعث افزایش سفر های میان منطقه ای ساکنان جهت دستیابی به خدمات مختلف می شود و یا حتی ممکناست منجر به بر هم خوردن توزیع جمعیت شهری میان مناطق مختلف یک شهر شود. همان طور که می دانیم عدالت یعنی توزیعمناسب خدمات میان ساکنان مختلف یک شهر، که توزیع نامناسب آن باعث از میان رفتن عدالت و افزایش نارضایتی شهروندان ازمحل سکونت خود خواهد شد. یکی از اساسی ترین عناصر شهری جهت افزایش سطح رفاه اجتماعی مردم شهر، وجود خدمات شهریاست ، پرواضح است که نحوه توزیع این خدمات درسطح شهر بصورت مستقیم برمقوله عدالت اجتماعی تاثیرگذاراست. امروزهمشکلات ناشی از توزیع نامناسب خدمات شهری باعث شده است که این موضوع یکی از مهمترین مسائل پیش روی اغلب کشورهایدر حال توسعه باشد . در کشور ایران نیز مانند سایرکشورها توزیع نامناسب خدمات شهری در شهرهای مختلف بسیار نگران کنندهبوده و به مسئله ای فراملی تبدیل شده است. تاکنون بیشترین دغدغه مسئولین شهری تأمین خدمات در شهر بوده و کمتر بهتوزیع آن توجه شده است.دراین پژوهش به منظور بررسی میزان برخورداری از خدمات شهری نواحی 23 گانه شهر خرم آباد مطابقتقسیم بندی اخرین طرح جامع مصوب با تکنیک تجزیه و تاپسیس و بر اساس 8 شاخص عمده ی خدمات شهری رتبه بندی شدهاند. بر اساس یافته های پژوهش معلوم شد که نواحی شهری خرم اباد از لحاظ ارائه خدمات شهری به شهروندان خود چندان موفقعمل نکرده است زیرا درجه بندی محله ی این منطقه از لحاظ برخورداری ازخدمات شهری متفاوت می باشد،ودارای دامنه تغییراتاز 79 / 0 تا 97 / 0 است.ودر نهایت می توان نتیجه گرفت عدالت اجتماعی درتوزیع خدمت شهری رعایت نشده است.
Keywords:
Authors
اصغر عبدلی
استاد گروه شهرسازی دانشگاه آزاد بروجرد
پژمان دالوند
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد بروجرد-گروه شهرسازی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :