تاثیر کود ازته وتراکم بوته بر شاخص های رشد و عملکرد اسانس در گیاه دارویی آویشن
Publish place: The First Conference on Crop Science, Herbs, Livestock and Poultry, Food Science and Technology, Seed Science and Technology
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 533
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CHFST01_004
تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1395
Abstract:
گیاهان داروئی به عنوان منابع تولید کننده ماده اولیه کارخانجات داروسازی از اهمیت خاصی برخوردار می باشند.. این گیاه چند ساله با تعداد زیادی شاخه و تنه چوبی می باشد .برگ ها همیشه سبز هستند. تعداد زیادی واریته از این گونه وجود دارد که دارای بو و شکل متفاوت است. مؤثر در اسانس این گیاه Thymol می باشد. در این تحقیق اثر تراکم بوته و مقادیر مختلف کود نیتروژنه بر روی عملکرد اندام هوایی و مقداراسانس و ترکیبات اسانس گیاه آویشن باغی Thymus vulgaris سنجیده شده است. اثر کود نیتروژنه N )در سه سطح: بدونه کود نیتروژنه (n1)، 75 کیلوگرم کود نیتروژنه درهکتار (n2)،150کیلوگرم کود نیتروژنه در هکتار (n3) به عنوان فاکتور اول و تراکم بوته به عنوان فاکتور دوم D در سه سطح : تراکم 13.2 بوته در مترمربع که معادل فاصله کاشت 15سانتیمتربرروی ردیف است (d1) و تراکم 6.66 بوته در مترمربع که معادل فاصله 30 سانتیمتر برروی ردیف است (d2) و تراکم4.44 بوته درمترمربع معادل فاصله 45 سانتیمتر بر روی ردیف است (d3)فاصله ردیفهااز هم 50 سانتیمتر بودکه در چهار تکرار در آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از آزمایش نشان دادکاربرد کود ازته روی ارتفاع بوته ، وزن تر بوته ، وزن خشک بوته ، درصد اسانس ، درصد تیمول و درصد کارواکرول بی تاثیر بود .کود ازته روی عملکرد وزن تر ، عملکرد وزن خشک ، عملکرد اسانس ، عملکرد تیمول و عملکرد کارواکرول تاثیر کاهنده داشت .افزایش تراکم بوته روی ارتفاع بوته بی تاثیر بود .
Keywords:
Authors
سیما شجری
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت و اصلاح نباتات
سعید حسن پور
کارشناس ارشد زراعت و اصلاح نباتات
غلامرضا نادری
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اراک
حسن شهبازی
دانشجوی کارشناسی گیاهپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اراک
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :