عدم توجه به حیات اجتماعی از دیدگاه برنامه ریزی کاربری اراضی مهمترین چالش طرحهای توسعه ی شهری (نمونه موردی: طرح تفصیلی منطقه ثامن مشهد)

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 860

This Paper With 15 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AUUM01_289

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

Abstract:

حیات اجتماعی (La vie Sociale) در شهر، شرایط زیستی است که در آن تمام عناصر و فضاهای کالبدی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی در حال تحرک و پویایی و دارای کارکرد و استمرار باشند. به سخن دیگر، نتیجه و برآیند کارکرد عناصر شهری که شرایط زیست متعادل را در جامعه شهری استمرار می بخشد، حیات اجتماعی نامیده می شود. هر جامعه شهری دارای محیط و شرایط زیست مربوط به خود است. مادام که عناصر و فضاهای جامعه همزمان و به طور متوازن در فعالیت باشند، تداوم زیست شهری حاصل می شود. در این صورت زندگی و حیات اجتماعی روند عادی خود را می یابد، هویت خود را معنی می کند، مفهوم شهروندی شکل می گیرد.این چنین حیات اجتماعی، محصول کارکرد مجموعه فضاها و عناصر کالبدی - اجتماعی در شهر است.در تهیه هر طرح توسعه شهری نکته ی مهمی که تحقق پذیری آن را تضمین می نماید اقبال و مشارکت اجتماعی شهروندان در پیاده سازی و استقرار آن می باشد. اقبال اجتماعی باعث شکل گیری جوامع مدنی و رسیدن به اهداف و آرمانها می گردد و در نهایت افزایش حس تعلق خاطر ساکنین نسبت به شهر و محله را سبب می گردد. زمانی این احساس تعلق افزایش می یابد که جامعه شهری مراحل ساخت و استقرار و اسکان را پشت سرگذاشته ، عناصر و فضاهای مختلف شکل گرفته ، جمعیت استقرار یافته و ساکنان در راه اندازی و استقرار مشارکت لازم را داشته باشند، و شکل گیری حیات شهری به انجام برسد. در حیات اجتماعی شهر، فضاهای زندگی اجتماعی از فضاهای کالبدی جدا نیستند. در جهت دستیابی به اهداف موضوع طرح تفصیلی ثامن (بافت پیرامون بارگاه حرم مطهر رضوی) به عنوان نمونه موردی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. باید خاطر نشان شد که در مطالعات پیش رو از روش مشاهده ، مطالعه اسناد کتابخانه ای و مصاحبه استفاده گردیده است.

Keywords:

حیات اجتماعی , طرح های توسعه شهری , طرح تفصیلی ثامن

Authors

علی خلیق

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه بین المللی امام رضا

علی احمدی رستگار

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • [[مزینی، منوچهر. مقالاتی در باب شهر و شهرسازی، انتشارات دانشگاه ...
  • امشهدی زاده دهاقانی. ناصر، تحلیلی از ویژگی های برنامه ریزی ...
  • احبیبی، سید محسن. سرانه کاربری های شهری، انتشارات سازمان ملی ...
  • اسیف الدینی، فرانک. مبانی برنامه ریزی شهری، انتشارات آییژ، .1388 ...
  • شیعه اسماعیل. مقدمه ای بر برنامه ریزی شهری، انتشارات دانشگاه ...
  • طرح تفصیلی ثامن، مشاورطرح : مهندسان مشاور طاش، .1390 ...
  • نمایش کامل مراجع