سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شناسایی مؤلفه های مؤثر معماری بومی جهت بهره گیری از باد برای تأمین آسایش ابنیه مسکونی( منطقه مورد مطالعه شهداد)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 867

This Paper With 9 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BOOMCONF01_345

Index date: 24 January 2017

شناسایی مؤلفه های مؤثر معماری بومی جهت بهره گیری از باد برای تأمین آسایش ابنیه مسکونی( منطقه مورد مطالعه شهداد) abstract

معماری گذشته ما دارای هویت بوده چرا که متناسب با فرهنگ،اقلیم، کاربران و منطقه طراحی می شد، که در آن آرامش و راحتی احساس می شد ولی امروزه هیچ رنگ و بویی از این معماری در ساختمان ها مشاهده نمی شود. معماری امروز انعکاس دهنده فاکتورهای بومی ، محله ای، منطقه ای و اقلیمی سایت خود نیست . بی شک این معماری نه تنها هویت بومی و محله ای را تقویت نمی کند بلکه در مسیر حرکت جهانی تک قطبی و یک صدا و یک فرهنگ در حال حرکت است. شهداد از جمله شهرهای حاشیه دشت لوت واقع در استان کرمان، دارای باد های با سرعت نسبتا بالا است و بر عناصر شکل گرفته معماری در این منطقه تأثیر گذار بوده است. از این رو هدف از شناسایی مؤلفه های مؤثر معماری بومی منطقه شهداد در این مقاله، تحلیل باد در شکل گیری فضاها و ساخت و ساز های معماری در این شهر است. در این راستا که از روش توصیفی – تحلیلی بهره برده شده، معماری بومی به عنوان راهکاری برای مقابله با باد مزاحم و همچنین بهره از آن جهت تأمین آسایش حرارتی پرداخته شده است. لذا می توان از این راهکار جهت تأمین آسایش، به دیگر مکان ها که دارای چنین اقلیمی هستند، بهره برد.

شناسایی مؤلفه های مؤثر معماری بومی جهت بهره گیری از باد برای تأمین آسایش ابنیه مسکونی( منطقه مورد مطالعه شهداد) Keywords:

شناسایی مؤلفه های مؤثر معماری بومی جهت بهره گیری از باد برای تأمین آسایش ابنیه مسکونی( منطقه مورد مطالعه شهداد) authors

سعید سروش

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

منا عرفانیا سلیم

استادیار دانشکده معماری موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
سروش، سعید، شناسایی عوامل موثر در طراحی اقامتگاه گردشگری با ...
[ء] فلامکی، منصور، معماری بومی، تهران، نشر فضا، 1384 ...
کسمایی، مرتضی، اقلیم و معماری، انتشارات نشر خاک، بهار 1387 ...
معماریان، غلامحسین، آشنایی با معماری مسکونی ایران(گونه شناسی درونگرا)، دانشگاه ...
کقدم، نیلوفر، مفیدی شمیرانی، _ مجید، اقلیم عامل ایجاد معماری ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شناسایی مؤلفه های مؤثر معماری بومی جهت بهره گیری از باد برای تأمین آسایش ابنیه مسکونی( منطقه مورد مطالعه شهداد)" توسط سعید سروش، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری؛ منا عرفانیا سلیم، استادیار دانشکده معماری موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری بومی، باد، شهداد، آسایش حراراتی هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 867 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که معماری گذشته ما دارای هویت بوده چرا که متناسب با فرهنگ،اقلیم، کاربران و منطقه طراحی می شد، که در آن آرامش و راحتی احساس می شد ولی امروزه هیچ رنگ و بویی از این معماری در ساختمان ها مشاهده نمی شود. معماری امروز انعکاس دهنده فاکتورهای بومی ، محله ای، منطقه ای و اقلیمی سایت خود نیست . بی شک ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شناسایی مؤلفه های مؤثر معماری بومی جهت بهره گیری از باد برای تأمین آسایش ابنیه مسکونی( منطقه مورد مطالعه شهداد) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.