تاثیر یک مسابقه رسمی فوتبال بر شاخصهای آبزدایی فوتبالیستهای نخبه

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 402

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

PESSO01_019

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

Abstract:

فعالیت ورزشی با افزایش سوخت و ساز موجب بالا رفتن درجه حرارت بدن میگردد. افزایش جریان خون پوستی و تعریق به عنوان ابزاری برای دفع گرما در پاسخ به بالا رفتن درجه حرارت بدن روی میدهند. دفع عرق طی فعالیت ورزشی شدید (به ویژه در محیط گرم) قابل توجه است. در صورتی که آب از دست رفته بدن جایگزین نشود، باعث آبزدایی و کاهش زمان رسیدن به واماندگی و عملکرد و افزایش دمای بدن را به دنبال دارد. از دست دادن بیش از 2 درصد از وزن بدن میتواند اثرات نامطلوبی بر عملکرد ورزشی داشته باشد (در هر دو محیط گرم و معتدل)؛ به ویژه هنگامی که مدت زمان فعالیت ورزشی بیش از 90 دقیقه باشد.2 با از دست دادن 3 الی 5 درصد از وزن بدن، تعریق و جریان خون پوستی کاهش مییابد که میتواند بر عملکرد فیزیولوژیک تاثیر منفی داشته باشد ( کاهش حجم ضربهای، برون ده قلبی و افزایش ضربان قلب و درجه حرارت مرکزی). این امر میتواند به بیماری گرمایی فعالیتی و در صورت عدم درمان به مرگ منجر شود .(1) شواهد زیادی وجود دارد که از دست دادن الکترولیتها و آب طی فعالیت ورزشی بین افراد متفاوت است. به همین علت بیانیه کالج آمریکایی طب ورزشی برای جایگزینی مایعات و الکترولیتها، توصیه کرده است آبگیری باید به صورت فردی تجویز شود.(2 )آزمایش وضعیت آبگیری یک ابزار ضروری در ارائه دستورالعملهای مصرف مایعات و الکترولیتها به صورت فردی است و نیز میزان تعریق فرد و کفایت راهبرد جایگزینی آب و الکترولیتها را مشخص میکند. تکنیکهای رایج برای پایش وضعیت آبگیری شامل تغییرات توده بدن، شاخصهای ادراری و خونی، پارامترهای بزاقی و ارزیابی آب کل بدن میباشند. در حال حاضر هیچ ابزار طلایی برای ارزیابی وضعیت آبگیری وجود ندارد. هریک از روشها دارای مزایا و معایبی از جمله هزینه، دقت، صحت، الزامات فنی و ایمنی هستند. در هنگام انتخاب مناسبترین ابزار برای بررسی وضعیت آبگیری ورزشکاران، هر یک از این ملاحظات باید در نظر گرفته شوند.(3)با توجه به رابطه بین بروز آبزدایی، سلامتی و عملکرد ورزشی و مشخص نبودن مقدار بروز آن محقق بر آن است که با اندازه گیری وضعیت شاخصهای آبزدایی و کاهش وزن بدن در بازیکنان فوتبالیست در سطح لیگهای حرفه ای ایران را بررسی و تعیین نماید.

Authors

سعید عبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تبریز

رامین امیر ساسان

دانشیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تبریز

وحید ساری صراف

دانشیار فیزیولوژی ورزشی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Nichols PE2005 Jonnalagadda SS, Rosenbloom CA, Trinkaus M. Knowledge, attitudes, ...
  • Carlton A, Orr RM2015. The effects of fluid loss on ...
  • Link D, Weber H 2015 Effect of Ambient Temperature _ ...
  • Girard O, Brocherie F, Bishop D2015 Sprint performance under heat ...
  • نمایش کامل مراجع