راههای دستیابی به سلامت معنوی از منظر قرآن و روانشناسی

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,079

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HCAQ01_047

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

Abstract:

عبارت سلامت معنوی یا معنویت در قرآن و روایات نیامده است؛ ولی با توجه به مفهوم آن می توان گفت که منظور از آن سلامتی روحانی، باطنی و حقیقی است. سلامتی روحانی در گرو سلامتی افکار و اندیشه هااست؛ به عبارت دیگر از دیدگاه قرآن طهارت اندیشه کلید دستیابی به سلامت معنوی است. دستیابی به طهارت اندیشه، نیازمند طهارت حواس ظاهری، طهارت قوه متخیله از تخیلات فاسد و تصورات پراکنده وطهارت قوه عاقله است که با خودشناسی، تفکر در آیات الهی و برنام هریزی صحیح میسر شده و باعث آرامش وصف ناپذیری در انسان می شود. واژه معنویت در فرهنگ غرب دارای معانی گسترده ای است وهرگونه معناگرایی را شامل م یشود. روانشناسان غربی با تأکید بر مثبت اندیشی، حسن ظن به مردم و با ارائهالگوهایی چون مدیتیشن سعی دارند افراد را به سلامت معنوی هدایت کنند. این الگوها مورد توجه مردمقرار گرفته و در قرن اخیر اکثر مردم برای رسیدن به آرامش و تجربهسلامت معنوی، به دنبال تمرکز، مدیتیشن، یوگا و عناوینی از این دست هستند. در این مقاله سعی شده در هر بخش راهکارهای قرآنی برای دستیابی به سلامت معنوی با شیوه ای جدید تبیین شده، سپس روشهای ارائه شده توسط روانشناسان در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد و در آخر با تطبیق دیدگاهها، تفاوتها و شباهتهای موجود تبیین شود.

Authors

مریم گرمرودی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه رشته علوم قرآنی، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم واحد مراغه

حمید جلیلیان

استادیار، گروه معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بناب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :