تاثیر نانوذرات روی، سولفات روی و فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد گلرنگ رقم اصفهان
Publish place: 3rd Iranian Scientific Research Congress on Development and Promotion of Agricultural Sciences, Natural Resources and Environment
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 451
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PDCONF03_140
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
Abstract:
به منظور بررسی اثر منابع مختلف روی و مقادیر مختلف فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد گلرنگ رقم اصفهان ،آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1393 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اجرا گردید. عوامل مورد بررسی شامل سطوح مختلف فسفر در چهار سطح شاهد (صفر)، 25 ، 50 و 75 کیلوگرم در هکتار سوپر فسفات تریپل و منابع مختلف روی در چهار سطح شاهد، نانو ذرات روی با غلظت های 5 / 0 و 1 در هزار و سولفات روی با غلظت 3 در هزار بودند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان شاخص سطح برگ معادل 16 / 3 مربوط به مصرف 75 کیلوگرم سوپر فسفات تریپل همراه با مصرف نانو ذرات روی با غلظت یک در هزار حاصل شد. بیشترین تعداد دانه در طبق و وزن صد دانه مربوط به مصرف 50 کیلوگرم سوپرفسفات تریپل توام با محلول پاشی یک در هزار نانوذرات و سولفات روی بود. بیشترین عملکرد دانه ( 7 / 2347 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد روغن ( 11 / 643 کیلوگرم در هکتار) با مصرف 50 کیلوگرم در هکتار سوپر فسفات تریپل به دست آمد که نسبت به مصرف 25 و 75 کیلوگرم در هکتار سوپر فسفات تریپل ،عملکرد دانه به ترتیب 21 % و 15 % و عملکرد روغن نسبت به تیمار شاهد ، مصرف 25 و 75 کیلوگرم سوپرفسفات تریپل به ترتیب 100 ،% 6 / 22 % و 9 % افزایش یافت.نتایج اثر متقابل تیمارها نشان داد که در هر سطح فسفر، افزایش نانو ذرات و سولفات روی سبب افزایش عملکرد دانه شد.
Keywords:
Authors
علیرضا گودرزی
کارشناس ارشد اداره کل راه آهن اراک، ایران
نورعلی ساجدی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، گروه زراعت و اصلاح نباتات، اراک، ایران
مجید اطمینان راد
کارشناس عمران اداره کل راه آهن اراک ،ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :