بررسی بینامتنی مفاهیم برگزیده اخلاقی از باب تیرانداز و ماده شیر کلیله و دمنه نصرالله منشی و گلستان سعدی بر اساس نظریه ژنت
Publish place: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم انسانی
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 536
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EHCONF04_099
تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396
Abstract:
یکی از اهداف مهم نویسندگان آثار فاخر زبان فارسی پندگویی و تلاش برای نشان دادن شیوه درست و مطلوب زندگی بوده است. با توجه به این که نویسندگان پارسی گو در میان آموزه های یکسانی پرورش یافته اند،شیوه نگرش اغلب آن ها به دنیا و زندگی انسان دارای مشابهت های بسیاری است و این مشابهت ها در آثاری که به قلم خویش نگاشته اند ، بازتاب یافته و جلوه گاهی برای مفاهیم پندآموز پدید آورده است. از این رو بدون شک در میان آثار پندآموز زبان فارسی مناسبات آشکاری وجود دارد. در میان آثار برجسته زبان فارسی ، کلیله و دمنه نصرالله منشی و گلستان سعدی دارای مفاهیم مشابه و مشترکی هستند به همین دلیل در پژوهش حاضر برای نشان دادن بخشی از این مشابهت ها از یکی از رویکردهای مهم نقد ادبی معاصر یعنی نظریه ترامتنیت ژرار ژنت استفاده می شود.در پژوهش حاضر کوشش شده است تا مفاهیم مشترک و برگزیده باب تیرانداز و ماده شیر از کلیله و دمنه نصرالله منشی و باب های گلستان، بر اساس نظریه ژنت مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. این گونه نگرش ها به ادبیات ارتباط تنگاتنگ آثار ادبی زبان فارسی را با یکدیگر نشان می دهد و تاثیر و تاثر نویسندگان و توجه آن ها به آثار پیش از خود را به اثبات می رساند.
Keywords:
Authors
فاطمه السادات مدنی
دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان
سیده مریم روضاتیان
دانشیار، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :