سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

علایم استتار و اختفاء واژگانی در دیوان حافظ

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 806

This Paper With 23 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

LPMCONF01_0397

Index date: 27 April 2017

علایم استتار و اختفاء واژگانی در دیوان حافظ abstract

در لابه لای اشعار حافظ رمز و رازهای فراوانی وجود دارد رازهایی که باعث میشود مخاطبان بیشمار حافظ با طیف وسیعی از علایق و سلایق، پاسخ خود را در شعر او بیابند و فارغ از زمان و مکان با او حس همدلی داشته باشند. رازهای اشعار حافظ بر چهار سطح واژه ، بیت ، غزل و دیوان شاعر سایه افکنده است. این مقاله به بررسی راز در سطح واژههای اشعار حافظ میپردازد. به طور کلی راز به مطلب پوشیده یا مخفی و در پرده اطلاق میشود. به غیر از واژه راز کلمات دیگری نیز همین خصوصت را دارند که مترادف این واژه هستند و عبارتند از سر ، رمز ، نکته ، اشارت و معما . این واژه هادر این مقاله با عنوان علایم استتار و اختفاء واژگانی معرفی می شوند.مقاله حاضر با کمک ابزار یا علم آمار یک تحلیل استباطی از راز حافظ را در چارچوب یا ظرف استدلالی و علمی قرارداده است. نتیجه این پژوهش مستند، ارایه تمایزات و اشتراکاتی درعلایم استتار و اختفاء واژگانی در دیوان حافظ است. با استخراج فراوانی هریک از این واژهها، در دیوان شاعر و طبقهبندیآنها در گروههای خاص و هدفمند، نتیجه میشود که هریک از آنها، خصوصیات منحصر به فردی دارند، که خاص آن واژه است و هدف از این مقاله اثبات این موضوع است که شاعر به بهترین صورت ممکن و به طورکاملا آگاهانه و گزینشی هریکاز واژههای فوق را برای بیان منظور خویش اختیار مینموده است و یکی از دستاورد های این مقاله این است که شاعر برای بیانیا اشاره به مسایل خیلی پوشیده از واژههای راز و معما سود میجسته است و برای مسایلی که پوشیدگی کمتری دارند و در صورت افشا شدن، مجازاتی در پی ندارند واژههای اشارت ، نکته را استعمال مینموده است .

علایم استتار و اختفاء واژگانی در دیوان حافظ Keywords:

راز , سر , رمز , نکته , اشارت , معما , علایم استتار و اختفاءواژگانی

علایم استتار و اختفاء واژگانی در دیوان حافظ authors

زهره خلیلی

دانش آموخته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

دره دادجو

هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حافظ، شمس‌الدین محمد(1371). دیوان خواجه شمس الدین حافظ شیرازی . ...
قهرمانی، سعید(1379).نگرش ریاضی‌گونه درشعر حافظ، مجله ایران شناسی، سال ششم، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "علایم استتار و اختفاء واژگانی در دیوان حافظ" توسط زهره خلیلی، دانش آموخته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز؛ دره دادجو، هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنگره بین المللی زبان و ادبیات پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله راز ،سر، رمز، نکته، اشارت، معما، علایم استتار و اختفاءواژگانی هستند. این مقاله در تاریخ 7 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 806 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در لابه لای اشعار حافظ رمز و رازهای فراوانی وجود دارد رازهایی که باعث میشود مخاطبان بیشمار حافظ با طیف وسیعی از علایق و سلایق، پاسخ خود را در شعر او بیابند و فارغ از زمان و مکان با او حس همدلی داشته باشند. رازهای اشعار حافظ بر چهار سطح واژه ، بیت ، غزل و دیوان شاعر سایه افکنده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله علایم استتار و اختفاء واژگانی در دیوان حافظ با 23 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.