اثر پرایمینگ بذر بر بهبود شاخص های رشد رویشی و میزان اسانس در گیاه دارویی گشنیز (.Coriandrum satlvum L) در شرایط گلخانه

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 441

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NMPC01_060

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

Abstract:

به منظور افزایش سبز شدن و استقرار گشنیز، بررسی روش های بهبود شاخص های سبز شدن و رشد رویشی این گیاه دارای اهمیت است. بدین منظور خصوصیات سبز شدن، رشد و میزان اسانس گیاه گشنیز در شرایط گلخانه تحت تاثیر پرایمینگ بذر مورد ارزیابی قرار گرفت. ازمایش به صورت طرح کاملا تصادفی و در 4 تکرار اجراء گردید. اثر پرایمینگ بذر با استفاده از محلول های (Kcl, Cacl(2), KNO(3 و Nacl به عنوان تیمارهای هالوپرایمینگ در غلظت 200 میلی اکی والان در لیتر و آب مقطر به عنوان تیمار هیدروپرایمینگ مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر پرایمینگ بذر روی خصوصیات سبز شدن و رشد رویشی گیاه و میزان اسانس تحت شرایط کنترل شده (گلخانه) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که پرایمینگ بذر اثر مثبتی روی صفات رشدی گشنیز داشت. درصد سبز شدن، خصوصیات رشدی گیاهچه ومیزان اسانس، بذور پرایم شده نسبت به شاهد برتری داشتند. پرایم بذر با (KNO(3، بیشترین تدثیر را در بهبود خصوصیات مختلف سبز شدن و رشد گشنیز داشت. نتایج مقایسه میانگین میزان اسانس در بین تیمارهای مختلف مورد مطالعه نشان داد که تیمارهای پرایمینگ (Cacl(2), KNO(3 و Kcl نسبت به تیمار شاهد باعث افزایش میزان اسانس شدند. بطوری که بیشترین درصد اسانس مربوط به تیمار (KNO(3 با میانگین 0/18 درصد بود. تیمار (KNO(3 توانست درصد اسانس را نسبت به تیمار شاهد، 38/89 درصد افزایش دهد.

Authors

علی اکبر عامری

استادیار بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بجنود، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • _ Basra, S. M. A., Afzal, I., Rashid, A. R. ...
  • Bradford, K.J. 1986. Manipulation of sccd watcr rclations via osmotic ...
  • Emamgho reishi, M., M. Khasaki, and M. Fath Aazam. 200)5. ...
  • Ghana, S., Giri, F. and Schillinger, Fe. 2003. Sccd priming ...
  • Kaya, M. D., Okcu, G., Atak, M. and Kolsarici, Y. ...
  • نمایش کامل مراجع