بررسی اثر کاربرد جداگانه و تلفیقی تغذیه رازیانه با استفاده از کودهای ورمی کمپوست و اوره بر عملکرد و درصد اسانس رازیانه رقم شوروک شاری (.Foeniculum vulgare Mill cv. Soroksari)
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 368
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MDCONF01_172
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
Abstract:
برای داشتن یک سیستم کشاورزی پایدار، استفاده از نهاده هایی که جنبه های اکولوژیکی سیستم را بهبودبخشند و مخاطرات محیطی را کاهش دهند ضروری است. به منظور مطالعه اثرات کاربرد منفرد و تلفیقیکودهای ورمی کمپوست و شیمیایی بر عملکرد و درصد اسانس گیاه رازیانه رقم شوروک شاری آزمایشی در مزرعهتحقیقاتی واقع در شهرستان ایلام در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار در 3 تکرار انجام شد. دراین بررسی 3 مقدار مختلف کود ورمی کمپوست (10 و 20 و 30 تن در هکتار) با 4 سطح کاربرد کود شیمیایی اوره(0 و 50 و 100 و 150 کیلوگرم در هکتار) مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه واریانس صفات نشان داد که اثر متقابل کود ورمی کمپوست و کود ازت بین تمامی صفات بغیر از ارتفاع بوته، شاخص برداشت و درصد اسانس اختلافمعنی داری وجود دارد. مقایسه میانگین صفات نشان داد که تیمار 20 تن کود ورمی کمپوست منجر به افزایشتعداد دانه در چتر، وزن هزار دانه و نهایتا عملکرد دانه شده است. همچنین مقایسه میانگین صفات حاکی ازافزایش صفات اندازه گیری شده در تیمار 100 کیلوگرم کود ازته بود. مقایسه میانگین اثرات متقابل صفات نشانداد که تیمار 150 کیلوگرم کود ازت و 20 تن کود ورمی کمپوست نقش موثرتری در افزایش عملکرد دانه رازیانهداشته است. توصیه می گردد با توجه به اثرات بسیار مطلوب ورمی کمپوست و بالا بردن سطح حاصلخیزی خاکنسبت بیشتری از ورمی کمپوست مصرف گردد و در صورت امکان برای مزارعی که از کود دامی برای حاصلخیزیخاک استفاده می کنند به کمک کرم های خاکی این کودها را که عمدتا آلوده به تخم علف های هرز می باشند،جایگزین نمایند.
Keywords:
Authors
سیروس منصوری فر
استادیار گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور
عباس ولی بیگی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :