ارزیابی آسیب پذیری و بهسازی لرزه­ای ساختمان­های فولادی موجود با سیستم سازه­ای دوگانه به روش تحلیل استاتیکی غیرخطی و طیف ظرفیت

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,946

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICCE08_609

تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1387

Abstract:

در ویرایش سوم آیین نامه 2800، استفاده از قاب خمشی فولادی با شکل پذیری معمولی در سیستم دو گانه حذف شده است. و با توجه به تغییر آیین نامه و ساخت و ساز برخی از بناهای مهم کشور با این نوع سیستم سازه ای البته با شکل پذیری معمولی و بر اساس ویرایش قبلی استاندارد 2800 (ویرایش دوم)، و اهمیت آنها، مقایسه این گونه ساختمان های طرح شده بر اساس استاندارد 2800 (ویرایش دوم) و سپس بررسی آسیب پذیری و مقاوم سازی آنها با توجه به دستورالعمل بهسازی لرزه ای می توان مثمر ثمر واقع شود. بر همین اساس در این تحقیق 3 قاب خمشی فولادی با شکل پذیری معمولی دارای مهاربند واگرا دارای 4دهانه و در تعداد طبقات 5 و 10 و 15 طبقه انتخاب شده و بر اساس استاندارد 2800 (ویرایش دوم) و ضوابت مبحث دهم مقررات ملی ساختمان طراحی گردید. پ سپس با ضوابط دستورالعمل بهسازی لرزه ای ساختمان های موجود و آئین نامه ASCE41-06 مورد ارزیابی آسیب پذیری قرار گرفته است. در ارزیابی مذکور از روش طیف ظرفیت ATC40 و تحلیل استاتیکی غیر خطی تحت هدف بهسازی مبنا و به کمک نرم افزار ETABS 2000 استفاده شده است. پس از آن به ارزیابی معیارهای پذیرش ایمنی جانبی در سطح خطر زلزله 1 پرداخته شده است. نتایج ارزیابی بیانگر این است که هیچکدام از سازه ها سطح عملکرد مذکور را ارضا نکرده اند و با افزایش ارتفاع طبقات آسیب پذیری اعضای مهاری نسبت به سایر اعضاء کمتر می شود. در ادامه اضائی را که مورد پذیرش دستورالعمل نبودند با مقاطع قوی تر جایگزین شده و درصد افزایش وزن سازه ها در هر حالت مشخص شدند. در نهایت مشخص شد که در روش استاتیکی غیر خطی، سازه ها تحت بهسازی مبنا بین 29 تا 38 درصد اعضایشان مورد پذیرش نبوده و احتیاج به مقاوم سازی دارند و درصد اضافه وزن ساختمان ها حداکثر به 13 درصد می رسد.

Authors

رضا رهگذر

استادیار بخش مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرمان

حمید قنبری

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه بخش مهندسی عمران، دانشگاه شهید باهنر کرم

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • مقصودی، ع.ا. و قنبری، ح.، (1387)، "ارزیابی و بهسازی لرزه‌ای ...
  • فاروقی، ع، (1387)، " راهنمای کاربردی بهسازی لرزه‌ای سازه‌ها، " ...
  • حق الهی، ع . و سروقدمقدم، ع. ر.، (1380)، "روش ...
  • FEMA 356, ،Prestandard and Commentary for the Seismic Rehabilitatio n ...
  • Seismic Rehab ilitation of Existing Buildings . ه، , (2006) ...
  • W.F. Chen & E. M. Lui, "Earthquake engineering For Structural ...
  • نمایش کامل مراجع