تاثیر ابزارهای سایه انداز خارجی در ساختمان های بلند مسکونی بر میزان کاهش مصرف انرژی (نمونه موردی: طراحی و شبیه سازی ساختمان بلند مسکونی در شهر تهران)
Publish place: The 3rd on High Rise Building
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,273
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HRB03_005
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396
Abstract:
مسیله انرژی یکی از مسایل بحرانی در دهه های اخیر در جهان بوده و کاهش مصرف آن به خصوص در بخش مسکونی مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته است. از آنجا که حدود 40 درصد از انرژی مصرفی در ایران به حوزه ساختمان مربوط است و با توجه به مصرف بالای انرژی در ساختمان های بلند که در دهه ها و سالهای اخیر در ایران و به خصوص در شهر تهران رشد چشمگیری داشته است، مقاله حاضر به بررسی راهکاری در کاهش مصرف انرژی این گونه ی ساختمانی می پردازد. یکی از عناصر مهم در بهینه سازی مصرف انرژی پوسته ساختمان است که نقش عمده ای را به عنوان یک واسط بین فضاهای داخلی و خارجی یک ساختمان ایفا می کند. در این میان ابزارهای سایه انداز می توانند عملکرد مصرف انرژی گرمایشی و سرمایشی ساختمان تاثیرگذار باشند. استفاده مناسب از ابزارهای سایه انداز از طرفی می تواند در بهبود عملکرد آسایش حرارتی فضاهای داخلی ساختمان موثر واقع شود و از طرفی دیگر بار سرمایشی ساختمان را با جلوگیری از ورود گرمای ناخواسته کاهش دهد. مقاله حاضر به بررسی اثرات ابزارهای سایه انداز افقی در نقش بالکن برای ساختمان بلند مسکونی و تلفیق آنها با سایه اندازهای عمودی به عنوان راه حلی غیرفعال در راستای کاهش مصرف انرژی می پردازد. در این پژوهش با شبیه سازی یک ساختمان بلند مسکونی در منطقه 22 تهران با اشکال مختلفی از سایه اندازهای افقی و عمودی و مقایسه آن با حالت اولیه طرح و بدون سایه اندازها، در ماه های مختلف سال، به آنالیز حرارتی و مصرف انرژی آنها پرداخته می شود. در ادامه کار نیز از توصیه های مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان در طراحی سایه اندازها استفاده شده و با حالات دیگر طراحی شده مقایسه گردیدند. شبیه سازی های انجام شده در محیط نرم افزاری راینو-گراس هاپر و آنالیزهای حرارتی توسط پلاگین دیوا انجام شده است.
Keywords:
Authors
هوشنگ تبریز
دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :