بهینه سازی زنجیره تامین حلقه بسته در محیط احتمالی مبتنی بر سناریو، با هدف کاهش هزینه های زنجیره تامین و افزایش سطح پاسخ گویی به مشتریان (مطالعه موردی: قطعات دیزل ژنراتور)
Publish place: 13th International Industrial Engineering Conference
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 531
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IIEC13_012
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1396
Abstract:
در سال های اخیر توجه به مسایل اقتصادی، رقابتی، بازاریابی و زیست محیطی باعث شده لجستیک معکوس مورد توجه بسیاری از محققین قرار گیرد و به خصوص در یکپارچه سازی آن با لجستیک مستقیم تلاش نمایند. در این مقاله یک مدل برنامه ریزی احتمالی برای شبکه لجستیک مستقیم و معکوس تحت عدم قطعیت ارایه شده است که در مدل مربوطه توابع هدف کمینه سازی هزینه های زنجیره تامین و افزایش سطح پاسخ گویی ارایه شده است. در ابتدا یک مدل برنامه ریزی غیرخطی عدد صحیح مختلط قطعی برای طراحی شبکه لجستیک یکپارچه ارایه شده است که برای جلوگیری از زیربهینگی حاصل از طراحی جدا از هم شبکه های مستقیم و معکوس توسعه یافته است. هزینه های زنجیره تامین شامل هزینه احداث مراکز بالقوه، حمل و نقل بین مراکز، پردازش داخل آنها و همچنین جریمه حاصل از ظرفیت استفاده نشده مراکز می باشد و در تابع هدف دوم به تقاضاهایی که دیرتر از زمان مورد انتظار مشتریان به دست آنها می رسد جریمه تخصیص می دهد. مدل مربوطه حالت های چند محصولی و چند دوره ای را درنظر گرفته و شامل مراکز تامین، تولید، توزیع جمع آوری، بازیافت و دفن و انهدام می شود. همتای احتمالی از مدل برنامه ریزی غیرخطی عدد صحیح مختلط با استفاده از رویکرد احتمالی مبتنی بر سناریو ارایه شده است. مدل پیشنهادی با استفاده از CPLEX نرم افزار GAMS حل شده و برای اعتبارسنجی آن با استفاده از روش الپی متریک مقدار تابع نرمالیز تعیین می گردد و به ازای λ های مختلف در قالب یک مطالعه موردی مورد تحلیل قرار می گیرد. نتایج عددی نشان از قدرت مدل احتمالی ارایه شده در مدیریت عدم قطعیت داده ها است.
Keywords:
زنجیره تامین حلقه بسته در محیط احتمالی , لجستیک مستقیم ومعکوس , برنامه ریزی عدد صحیح مختلط احتمالی , برنامه ریزی چند هدفه
Authors
مهدی سلطانی تهرانی
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع- دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام)، تهران، ایران
مهدی علینقیان
استادیار دانشکده مهندسی صنایع و سیستم ها، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
محمود ملکی
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع و سیستم ها، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران