بررسی فلوراید منابع آب آشامیدنی روستاهای شهرستان زاهدان و مقایسه با استانداردهای ملی و شرایط آب و هوائی منطقه در سا ل 1387
Publish place: 12th National Congress On Environmental Health
Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,616
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH12_089
تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1388
Abstract:
فلوراید از عناصر اساسی و مورد نیاز بدن انسان بوده و میزان مطلوب آن در سلامت دندانها نقش اساسی دارد . کمبود جذب فلو راید در انسان باعث پوسیدگی دندانها و زیادی آ ن باعث زرد و لکه دار شدن دندانها و بیماری فلوئوروزیس می شود. حد مطلوب فلورابد در آب شرب تابع دمای محیط است و غلظت آن بین 0/5-1/5 میلی گرم در لیتر متغیر است. این تحقیق که یک تحقیق توصیفی مقطعی می باشد با هدف بررسی میزان فلو رایدمنابع آب شرب روستاهای شهرستان زاهدان در طی 3 فصل، زمستان 1387 ، فصل بهار و تابستان 1388 بر روی تعداد 108 نمونه آب از منابع برداشت آ ب شرب روستاهای شهرستان زاهدان در 12 مرکز بهداشتی درمانی تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان زاهدان تهیه و آز مایش فلو راید بر روی آنها انجام شد و سپس مقادیر فلوراید با استانداردهای ملی و همچنین با شرایط آب و هوایی منطقه مقایسه گردید. نتایج بدست آمده حاکی از افزایش فلوراید دراکثرمناطق 12 گانه مراکز بهداشتی درمانی شامل منابع زیرزمینی (چاه، چشمه وقنات ) میباشد. از مجموع 108 نمونه گرفته شده در سه فصل متوالی در روستاهای شهرستان زاهدان میزان فلوراید 6/48 درصد نمونه ها در محدوده مطلوب ، 87/03 درصد آنها بالاتر از حد مطلوب و 6/48% نمونه ها مقدار فلوراید نها پایین تر از حد مطلوب قرار داشت بر این اساس روستاهای منطقه تمین از اطراف کوه تفتان ، سرجنگل ،شورو، قطارخنجک ،لادیز،نصرت آباد،حاجی آبادچشمه ،میل 72 و غیره دارای میزان فلو راید بیش از محدوده استاندارد می باشند که می بایست از سایر منابع آب آشامیدنی استفاده ویافلورایدزدایی شود.
Keywords:
Authors
حسین کمانی
اعضای هئیت علمی دانشکده بهداشت زاهدان
محمدحسین شه بخش
مربی بهداشت محیط و بهداشت مدارس مرکز آموزش بهورزی زاهدان
محمدحسن نورمندی
کارشناسان آزمایشگاه آب استان
احمدعلی میرپور
کارشناسان آزمایشگاه آب استان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :