بهره گیری از ترانسفورماتور کنترل پذیر شبکه جهت کنترل شارش توان بر اساس منطق فازی
Publish place: Tabriz Journal of Electrical Engineering، Vol: 48، Issue: 4
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 422
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TJEE-48-4_015
تاریخ نمایه سازی: 22 تیر 1398
Abstract:
از میان راه حل های متعدد کنترل شارش توان اکتیو و راکتیو، ادوات انعطاف پذیر جریان متناوب سیستم انتقال (FACTS) در دو دهه اخیر بسیار مورد توجه بوده اند. با وجود این که این ادوات اساس کنترل مدرن شارش توان در خطوط انتقال را تشکیل می دهند هنوز نتوانسته اند به طور موثر در شبکه های انتقال قدرت نفوذ کنند. اصلی ترین نقطه ضعف آن ها پیچیدگی کنترل و تعمیرات به همراه هزینه بالای ساخت و پیاده سازی آن ها می باشد. در این مطالعه ابتدا تجهیز ترانسفورماتور کنترل پذیر شبکه (CNT) به عنوان جایگزین مناسبی معرفی شده و سپس بهره گیری از آن به منظور کنترل شارش توان در سیستم قدرت مطرح می شود. این تجهیز شامل یک ترانسفورماتور تپ چنجر متغیر زیر بار با یک مبدل دوطرفه توان پایین AC-AC است. به دلیل سادگی ساختار و کم هزینه بودن آن، این تجهیز راه حل مناسبی برای کنترل دوطرفه شارش توان می باشد. به منظور تنظیم موثر پارامترهای کلیدزنی، روش منابع متعامد مجازی دوگانه (DVQS) مورداستفاده قرار گرفته و از منطق فازی جهت پیاده سازی اهداف کنترلی در کنترل شارش توان اکتیو و راکتیو در هنگام بروز خطا بهره گرفته می شود. جهت ارزیابی عملکرد روش پیشنهادی، مطالعات شبیه سازی بر روی یک سیستم نمونه پایه ریزی شده است. نتایج به دست آمده عملکرد مناسب روش پیشنهادی را در کنترل موثر شارش توان در سیستم قدرت نشان می دهد.
Keywords:
کنترل شارش توان , ترانسفورماتور کنترل پذیر شبکه , کنترل کننده مبتنی بر منطق فازی , روش کلیدزنی مبتنی بر منابع متعامد مجازی دوگانه
Authors
محسن سرخابی
گروه مهندسی برق قدرت - دانشگاه ارومیه
داریوش نظرپور
گروه مهندسی برق قدرت - دانشگاه ارومیه
سجاد گلشن نواز
گروه مهندسی برق قدرت - دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :