مطالعه آزمایشگاهی تاثیر ابعاد اجسام شناور بر مقدار آب شستگی اطراف گروه پایه کج تحت شرایط مختلف هیدرولیکی و رقوم کارگذاری فونداسیون

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 365

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHYDAN-12-1_004

تاریخ نمایه سازی: 17 تیر 1398

Abstract:

در نظر نگرفتن نقش عوامل هیدرولیکی به ویژه حداکثر عمق آب شستگی در طراحی پل ها، یکی از مهم ترین عوامل تخریب این نوع از سازه ها می باشد. در شرایط سیلابی، تجمع شاخه و برگ و نیز تنه درختان در جلوی پایه های پل، با مسدود نمودن کامل یا بخشی از دهانه پل، باعث تغییر الگوی جریان و تسریع روند آب شستگی در اطراف آن شده و در نهایت عمق آب شستگی را افزایش خواهد داد. در تحقیق حاضر تاثیر ابعاد اجسام شناور بر حداکثر عمق آب شستگی در اطراف گروه پایه کج مورد بررسی قرار گرفت. پایه پل مورد بررسی متشکل از دو پایه مستطیلی شکل با ابعاد 5/2 در 5/3 سانتی متر که با زاوایه 28 درجه بر روی فونداسیونی با ابعاد 10 در 16 سانتی متر نصب گردید، می باشد. آزمایش ها برای عمق های نسبی (نسبت عمق جریان به عرض پایه) 7/3، 2/5 و 6/6، جسم شناور با عرض نسبی (نسبت عرض جسم شناور به عرض پایه) 6، طول های نسبی (نسبت طول در راستای جریان جسم شناور به عرض پایه) 2 و 3 و ضخامت های نسبی (نسبت ضخامت جسم شناور به عرض پایه) 5/0 و 1 در شرایط آب زلال انجام پذیرفت. مقایسه نتایج نشان داد افزایش عمق جریان تاثیر محسوسی بر حداکثر عمق آب شستگی ندارد. مقایسه نتایج نشان داد افزایش عمق جریان تاثیر محسوسی بر حداکثر عمق آب شستگی ندارد. تجزیه و تحلیل نتایج حاکی از آن است که افزایش ضخامت جسم شناور منجر به افزایش عمق آب شستگی (بطور متوسط به مقدار 29 درصد) نسبت به حالت بدون جسم شناور می شود. ولی با افزایش طول نسبی جسم شناور از میزان تاثیر آن کاسته شده و به 24 درصد نسبت به حالت بدون جسم شناور می رسد. تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که به طور کلی حضور اجسام شناور در دامنه هندسه های مورد بررسی بطور متوسط باعث افزایش حداکثر عمق آب شستگی به میزان 29 درصد می گردد.

Authors

زهرا پاسخی درگاه

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی، گروه مهندسی آب، مجتمع دانشگاه گیلان

مهدی اسمعیلی ورکی

استادیار سازه های آبی، گروه مهندسی آب، مجتمع دانشگاه گیلان

بهنام شفیعی ثابت

استادیار سازه های هیدرولیکی، گروه مهندسی آب، مجتمع دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :