بررسی تغییرات میزان رنگیزه های فتوسنتزی، قندهای محلول، ترکیبات فلاونوئیدی و آنتوسیانینی در دو گیاه هالوفیت Salsola dendroides Pall. وLimonium reniforme (Girard) Lincz. در فصول مختلف
Publish place: Vegetative environmental physiology، Vol: 12، Issue: 46
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 400
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOP-12-46_007
تاریخ نمایه سازی: 23 مرداد 1398
Abstract:
در گیاهان مکانیسم های بیوشیمیایی و مولکولی متعددی برای مقابله با تنش شوری ایجاد شده است که می توان به تغییر محتوای اسمولیت ها، افزایش میزان ترکیبات فنلی و حمایت از فعالیت فتوسنتزی اشاره کرد. این مکانیسم ها منجر به محصولات و فرایندهایی می گردد که تحمل به شوری را بهبود می بخشند. لذا نظر به اینکه کار تحقیقاتی قابل توجهی در زمینه مکانیسم های مقاومتی گونه های Salsola dendroides pall وLimonium reniforme (Girard)Lincz. انجام نشده است، برای پی بردن به مکانیسم فیزیولوژیکی بردباری این گیاهان تحت تنش اعمال شده به صورت طبیعی در فصول مختلف برخی از تغییرات فیزیولوژیکی گیاهان فوق مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، گونه های مورد مطالعه از منطقه اینچه برون واقع در شمال گرگان به صورت کاملا تصادفی با چهار تکرار در سه فصل بهار، تابستان و پاییز جمع آوری شدند. نتایج نشان داد که با افزایش دما و شوری در فصل تابستان محتوای رنگیز های کلروفیلی در هر دو گونه به صورت معنی داری کاهش یافت. میزان قند های محلول در اندام هوایی وریشه گیاه S. dendroides در فصل بهار نسبت به دو فصل دیگر و در گیاهL. reniformeدرفصل تابستان نسبت به فصل بهار افزایش معنی داری داشت. در تابستان نیز میزان ترکیبات فلاونوئیدی در اندام هوایی و ریشه گیاهان مورد مطالعه به صورت معنی داری در مقایسه با سایر فصول افزایش نشان داد. میزان آنتوسیانینی نیز به صورت معنی داری با تغییر فصل تغییر یافت، به طوری که بیشترین میزان تجمع آنتوسیانین ها در اندام هوایی و ریشه گیاه S. dendroides در فصل پاییز و در گیاه L. reniforme در فصل تابستان مشاهده شد که اغلب این تغییرات در ارتباط با فعالسازی فرایندهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی که به گیاه امکان سازگاری تحت شرایط شوری را می دهد.
Keywords:
Authors
سپیده بخشی
گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
حسین عباس پور
گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
سکینه سعیدی سار
گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :