مکان یابی پهنه های خطرپذیر بحران های کیفی شبکه آب رسانی شهری با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی AHP نمونه مورد مطالعه: شبکه آب رسانی شهر تهران
Publish place: Inactive Defense Magazine، Vol: 9، Issue: 4
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 377
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SAPD-9-4_001
تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1398
Abstract:
شبکه آبرسانی شهری در معرض تهدیدات کمی و کیفی قرار دارد. این تهدیدات کیفی، شامل تهدیدات شیمیایی و بیولوژیکی میباشد. وقوع بحرانهای کیفی شبکه آبرسانی شهری بهصورت مستقیم در زندگی شهروندان تاثیرگذار میباشد و در مواقعی میتواند یک بحران فنی را تبدیل به بحرانهای اجتماعی و سیاسی کند. اولین گام در راهکار مهندسی پدافند غیرعامل شبکه آبرسانی شهری انتخاب پهنههای در معرض خطر میباشد. انتخاب مکانهایی با اولویت بالای خطرپذیری و مکانهای مناسب نصب کنترلگرهای کیفی آب میباشد. این پژوهش در 5 معیار کلی شامل خسارت به لولهها، شیرها، قطعکنندهها، هدایتکنندهها؛ خسارت به مخازن و محل جمعآوری آبها؛ انسانهای ساکن و مستقر در مساکن؛ انسانهای فعال و مستقر در محل کار و فعالیت و انسانهای در حال جابهجایی و عبور و مرور شامل 17زیرمعیار از قبیل سطح سرویس مناطق و مخازن، فاصله از خطوط انتقال و توزیع آب، همجواری با کنتاکت تانک، تصفیهخانهها، مخزن زمینی، تلمبهخانه و مخزن هوایی، توزیع و تراکم جمعیت، کاربریهای حساس، کارو فعالیت منطقهای و خدمات شهری، فضای سبز، نزدیکی به خطوط مترو، شبکه بزرگراهی، شبکه ریلی، شبکه شریانی درجه یک و دو و ایستگاههای مترو بهعنوان معیارهای موثر بر مکانیابی انتخاب شده است. با مقایسه دودویی در روش AHP که توسط 30 نفر از کارشناسان انجام پذیرفته است با استفاده از تحلیل مکانی در محیط GIS از طریق تلفیق زیرمعیارها پهنه شهر تهران در پنج دسته بسیار بحرانی، بحرانی، اولویت کوتاه مدت، اولویت میان مدت و بدون اولویت تقسیمبندی شده است. در نهایت علاوه بر تحلیل کل شهر تهران سه پهنه به عنوان خطرپذیرترین نشان داده شده است.
Keywords:
Authors
امیرحسین عبدالله زاده
دانشگاه تربیت مدرس
صادق شهریار
پژوهشکده پدافند غیرعامل دانشگاه امام حسین
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :