در آموزش و پرورش نقش نیروی انسانی مهم است و معلم از مهمترین عوامل موثر در رشد و توسعه کیفی و محتوایی تعلیم و تربی به شمار می آید . زیرا تربیت انسان نتیجه یک جریان متقابل دو جانبه و بالاخره حاصل عمل مربی و عکس العمل شاگرد است. با توجه به همین اهمیت و جایگاه آموزش و پرورش در بین نهادهای مختلف جامعه می توان اذعان کرد، مهم ترین نهاد اثر گذار در تربیت و تامین نیروی انسانی می باشد و معلم به عنوان و مربی می تواند نقش حساس و کلیدی در این رابطه داشته باشد تا نیروی انسانی کارآمد و خلاق برای جامعه تربیت نماید. به این ترتیب زمینه مناسب جهت رشد جامعه در تمامی ابعاد آن فراهم می آید. همایش های علمی به معلمان امکان به روز رسانی دانش و آشنایی با تحولات و دستاوردهای جدید در حوزه تحصیل و آموزش فراهم می کند. این امکان برای معلمان را فراهم می سازد تا با روش های جدید تدریس و ابزارهای آموزشی نوین آشنا شوند و از آنها در کلاس درس خود استفاده کنند. همچنین فرصتی را برای معلمان ایجاد می کند تا تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.
این امکان به معلمان می دهد تا از موفقیت ها و چالش های دیگران استفاده کنند و از راهکارهای موثری که در دیگر مدارس اجرا شده اند، بهره برداری کنند. حضور در همایش های علمی، موجب تحرک و الهام دهی به معلمان گردد چراکه آنها از سخنرانان معروف و متخصصان برجسته در حوزه تحصیل و آموزش، می شنوند و با ایده های جدید و نوآورانه آشنا می شوند که می تواند به افزایش انگیزه و ترغیب آنها برای بهبود کیفیت تدریس و ارتقای فعالیت های آموزشی کمک کند. در این راستا امکان بخشی برای ارزیابی حرفه ای معلمان در حوزه تدریس و آموزش و نیز رشد مهارت ها و دانش و بهبود عملکرد تدریس رانیز نباید نادیده گرفت.
همایش علمی آموزش و بهسازی تربیت معلم(با تاکید بر پژوهش های معلم محور) در تاریخ 30 آبان ماه 1403 برگزار می شود. در این همایش پژوهش های معلم محور نظیر اقدام پژوهی، درس پژوهی و روایت پژوهی پذیرفته می شود. برای دانشجومعلمان نیز محور ویژه کارنمای معلمی به جهت دریافت پروژه نهایی ایشان تدارک دیده شده است.
امید است با حضور پژوهشگران، معلمان و دانشجومعلمان در این همایش در راستای ارتقای پژوهش های معلم محور گام برداریم.
***
محورهای همایش:
اقدام پژوهی
درس پژوهی
روایت پژوهی
کارنمای معلمی دانشجو معلمان